Menu Sluiten

Nieuws van de diaconie

Afghanen in Heumensoord (herhaling)

7 november 2021

Als Protestantse gemeente Heumen willen we graag iets doen voor de vluchtelingen uit Afghanistan die vlakbij ons in Heumensoord verblijven. Zouden bij u thuis een keer een gezin of een groepje van drie of vier Afghanen die elkaar kennen langs kunnen komen voor een maaltijd of een lunch om hen zich welkom te laten voelen?

We roepen u nogmaals  op om deel te nemen aan deze actie. Het gaat om Afghaanse évacué’s die praktisch allemaal ingeënt zijn tegen corona. Geen reden dus om niet mee te doen.

U kunt zich opgeven bij interim-scriba Gerard Schoonderbeek: gerardschoonderbeek@gmail.com

ANBI 2020 jaarrekening van de Diaconie

18 mei 2021

Bijgevoegd is de 2020 jaarrekening van de diaconie.

Lentegroet aan 80-plussers

11 mei 2021

De kinderen van de kindernevendienst hebben een leuke lentegroet-kaartje gemaakt. Samen met een plantje van de Diaconie zijn deze rond de Hemelvaart bij de 80-plussers van onze gemeente bezorgd. De lentegroet werd zeer gewaardeerd.

Extra donaties vanuit de Diaconie

2 mei 2021

De diaconie heeft besloten om in mei 2021 extra giften te doen aan Kamuli (Euro 1800) en het Tweede Huis te Nederasselt (Euro 600).

Covid in Kamuli

10 september 2020

De Oegandese overheid heeft maatregelen genomen om de verspreiding van het virus te vertragen. Het zijn dezelfde soort maatregelen als die wij inmiddels kennen. Afstand, hygiëne, enzovoort. Het Ministerie van Onderwijs in Kampala heeft mooie lespakketten op het internet gezet. Maar…op heel veel plaatsen in dit land is geen internetverbinding. In Kamuli, maar heel beperkt. De goede bedoelingen brengen niets goeds bij de leerlingen van de school. Als de school gesloten blijft, lopen veel kinderen van arme ouders, hun dagelijkse schoolmaaltijd mis. Gelukkig hielp het hoofd van de school mee om de honger te bestrijden. Met succes want er kon voedsel aangekocht worden. Ook onze gemeente heeft goed bijgedragen. Volgens de officiele cijfers heeft Oeganda op dit moment 2263 ziektegevallen, 1226 mensen zijn hersteld en 20 mensen stierven. Dat zijn de officiële getallen. Intussen is de ontwikkeling van dit land in Afrika ernstig gestagneerd. Maar de mensen verliezen de moed niet. De uitvoering van de bouw van de school wordt gewoon voortgezet. Kizito, met zijn leerkrachten geeft niet op. En de vrouwengroep onder leiding van Josephine zéker niet.