Menu Sluiten

Nieuws

Terugkijken: Palmpasen 2024

24 maart 2024

24 maart was het Palmpasen. Hosanna, Hosanna! Aan het einde van de viering kwamen de kinderen binnen met de versierde takken. Dat kun je hier terugzien.

Hieronder een aantal foto’s vanuit de Terp waar hard gewerkt is:

Storing Livestream 24 maart

24 maart 2024

Helaas is de storing nog niet opgelost. Helaas is er geen uitzending van de viering van Palmpasen op 24 maart.

U kunt, als u dat wilt, meekijken bij de viering van de Protestantse Gemeente Groesbeek: PKN-Groesbeek – Kerkdienstgemist.nl

Van het laatste stukje van de viering is wel een opname (met een telefoon) gemaakt: Dat kun je hier terugzien.

Herdenking Slag op de Mookerheide

17 maart 2024

In 2024 is het 450 jaar geleden dat de Slag op de Mookerheide heeft plaatsgevonden. In onze kerk staat er prominent een groot gedenkteken voor en eerder hoorden we er bij het Winterwerk een lezing over. Op zaterdag 13 april bent u van 11.00 tot 14.00 uur welkom in onze kerk waar het gilde en een verhalen-verteller zullen optreden en later die dag is er feest rond de rooms-katholieke kerk in Mook.

Op zondag 14 april komen we in de rooms-katholieke kerk in Mook samen om de verbroedering tussen protestant en rooms-katholiek te vieren. In plaats van de oorlog na te spelen – er is al genoeg oorlog – is gekozen voor een oecumenische viering van de vrede. Uit Micha 4 horen we “Geen mens zal meer weten wat oorlog is”. Om 10.00 uur begint de viering geleid door pastoor Theo Miedema en predikant Hermen Kroesbergen met medewerking van onze cantorij en de Mookse Broederschap van de Sanghers, aansluitend zijn er enkele presentaties over de Slag op de Mookerheide en we sluiten de herdenking af met een gezamenlijke lunch vanaf 12.00 uur op het Raadhuisplein in Mook. Zorg dat je deze belangrijke gebeurtenis voor onze regio niet mist!

Kinderen centraal bij herdenking 'Slag op de Mookerheide' -  MaasduinenCentraal de regio ... dat zijn wij

Winterwerk: De nationale invloed op ons denken en doen

17 maart 2024

In de corona tijd droegen de Duitsers en Belgen al lang mondkapjes, terwijl in Nederland het RIVM beweerde dat het geen nut had. Reden voor België de grens te sluiten. In Nederland is vrij ongemerkt de pensioengerechtigde leeftijd naar 67 jaar verhoogd. In Frankrijk leidt een voorstel om deze leeftijd te verhogen tot 64 jaar, tot heftige protesten. In de Verenigde Staten hebben werknemers weinig bescherming. Dit zijn voorbeelden van grote verschillen tussen Westerse landen. In deze lezing laten we zien wat de oorzaken van deze verschillen zijn en hoe deze doorwerken in zowel het denken (wetenschap) als het doen van mensen.  

Eelke de Jong is emeritus-hoogleraar Internationale economie aan de Radboud Universiteit. De laatste 25 jaar heeft hij veel onderzoek gedaan naar het verband tussen dominante waarden en economie. 

De lezing vindt plaats op dinsdag 19 maart van 20:00 tot 22:00 uur in De Horst, Horst 1 te Malden.

Storing Livestream

17 maart 2024

Helaas is er een storing met de livestream, en kan de viering van 17 maart niet uitgezonden worden.

U kunt eventueel de viering van de PKN Groesbeek meekijken:
PKN-Groesbeek – Kerkdienstgemist.nl