Menu Sluiten

Plan van de Kindernevendienst

Het is al weer bijna Carnavals- of voorjaarsvakantie. Daarna begint de 40-dagentijd. Het thema is:

‘Verander je mee?

Op weg naar Pasen vieren we dat dingen kunnen veranderen: in je eigen leven, voor de mensen om je heen, in de wereld. Als er verdrietige of nare dingen gebeuren, mogen we geloven dat God een nieuw begin maakt. En dat wij mogen meedoen met dat nieuwe begin. We lezen deze weken bijzondere verhalen: over Jezus in de woestijn, de verheerlijking op de berg, de ontmoeting met een Samaritaanse vrouw bij een put, de genezing van een blinde man en de opwekking van Lazarus. En natuurlijk het verhaal van de intocht in Jeruzalem en het lege graf. Stuk voor stuk zijn het verhalen waarin de wereld verandert.

Bij de Kindernevendienst van onze kerk verandert er ook iets. Wij zijn er ook in deze 40-dagentijd niet meer iedere week. Hieronder zie je wanneer we er wel zijn:

5 maart

Dan gaat Jezus een hoge berg op met 3 leerlingen en ontmoeten ze oude bekenden. Wij gaan dan zaaien in potjes en deze versieren.

2 april                 

Dan is het Palm Pasen en rijdt Jezus op een ezel door de stad. Wij gaan weer stokken versieren (mooi en lekker). Mocht je nog een stok thuis hebben liggen, neem die dan mee.

7 april

Goed Plan doet een Paas challenge 2023 bij Liesbeth thuis. Nadere info volgt.

9 april

Pasen! Feest met als afsluiting paaseieren zoeken in de tuin van de kerk.

Andere interessante data:

7 mei

De Kindernevendienst en Goed Plan verkopen gebak en cake voor een goed doel.

4 juni

Vandaag géén Kindernevendienst en Goed Plan i.v.m. Dienst voor jong en oud op 11 juni

25 juni

Eindfeest! We gaan weer schaken, dammen en ander spelletjes doen na de kerkdienst in de Terp. Dit is voor jong èn oud (van 0 tot 101 jaar)