Menu Sluiten

Update: winterwerkavond 20 oktober Godsbeelden afgelast

Update: vanwege het toegenomen aantal besmettingen met het coronavirus is deze avond afgelast. Via de website informeren we u over nieuwe data.

Hiermee nodigen we u uit om de Winterwerkavond op 20 oktober aanstaande te bezoeken. We denken dat het onderwerp u zal aanspreken. De titel luidt: Godsbeelden in de theologie en in de (middeleeuwse) kunst. Wat stellen mensen zich voor bij de naam God? Hoe was dat voor mensen (heel) vroeger? Kunnen we zonder? Zijn er verschillen tussen katholieken en protestanten? Vroeger en nu? Twee theologen: Nico Schreurs en Derk Blom belichten de achtergronden. Twee kenners van de middeleeuwse kunst: Koos en Trix Willemse, laten voorbeelden zien uit hun enorme collectie.

Helaas, veel is anders in deze Coronatijd. De plaats van samenkomst is de r.-k. kerk in Malden, Kerkplein. Deze kerk is zo groot dat we makkelijk anderhalve meter afstand kunnen houden. U moet melden als u voornemens bent om te komen. Aanmelden doet u via het emailadres oecumenisch.winterwerk@gmail.com Er mogen dertig personen toegelaten worden. Dus krijgen dertig mensen per email het bericht dat ze welkom zijn. U kunt de website van de Protestantse Gemeente Heumen of die van de Parochie Heilige Drie-eenheid Nijmegen raadplegen, voor het allerlaatste nieuws.

Door “Corona” zullen we ook geen koffiepauze kunnen houden. We starten om 20.00 uur en sluiten tegen 21.30. De kerk is zoals gezegd, groot. Het is dus kostbaar om die ruimte te verwarmen. Daarom doen we een beroep op de bezoekers: De toegang is gratis, maar als u het kunt missen, houdt u dan rekening met de extra kosten.

We hopen dat u zich aanmeldt. We bieden een heel aantrekkelijk programma in een veilige omgeving.

De Commissie Oecumenisch Winterwerk, Jan van der Spiegel.

Bekijk hier het complete programma van het winterwerk