Menu Sluiten

Buitendag – Startzondag 2024

‘Als nieuw! Leven in het licht van Gods koninkrijk’

Op 1 juli kwamen leden van de PG Groesbeek en de PG Heumen bijeen ter voorbereiding van de Buitendag-Startzondag. Nu beide gemeenten vacant zijn is het een uitgelezen mogelijkheid om deze dag gezamenlijk te vieren. Er worden twee namen gebruikt. In Groesbeek is de naam Startzondag in gebruik, in Heumen Buitendag.

De Protestantse Kerk gaat in 2024-2025 aan de slag met het jaarthema.

‘Als nieuw!
Leven in het licht van Gods koninkrijk’

Centraal op 8 september staat de gelijkenis ‘De werkers in de wijngaard’ (Mattheüs 20, 1-16). In deze gelijkenis is iets te proeven van de vreemdheid én het bevrijdende van het koninkrijk. Jezus zet alle menselijke verwachtingen op zijn kop. 

De werkgroep heeft een mooi programma samengesteld. Het begint om 10.00 uur en eindigt rond 13.30 uur. We beginnen met de kerkdienst m.m.v. de muziekgroep uit PG Heumen. De jeugd is ook gevraagd mee te werken. Creatieve activiteiten,onder het genot van koffie en thee, maken deel uit van de viering. We sluiten het bprogramma af met een lunch.

Praktische zaken:

Plaats: Manege aan de Lierseweg te Malden of Protestantse Kerk Groesbeek. U leest in de nieuwsbrief of hoort via de afkondiging in de kerk welke plaats hetdefinitief is geworden.

Meenemen: Wat van belang is voor iedere kerkganger:
U wordt gevraagd mee te nemen: een tros druiven, een lunchpakket, iets lekkers bij de koffie (cake, koekje, chocolaadje).