Menu Sluiten

Nieuws

Katholieken komen kerken bij ons

28 november 2020

De rooms-katholieke kerk in Heumen is verkocht. Op zondag 22 november was de laatste dienst. Symbolisch brachten ze daarna een aantal van hun meest waardevolle spullen over naar onze kerk. Vanaf nu zal de Rooms-katholieke gemeenschap van Heumen om de week op zaterdagavond bij ons in de kerk haar eredienst vieren. Tussendoor worden hun spullen opgeborgen, maar hopelijk is het een aanleiding om meer oecumenisch te gaan samenwerken, zoals we met de Kerstkuier op 24 december in elk geval al gaan doen!

Iets om naar uit te kijken

23 november 2020

Overweging Ds. Hermen Kroesbergen

Kerst is algemeen bekend, maar Advent, de tijd voor Kerst, past vaak veel meer bij ons leven: een tijd van uitkijken. De donkere dagen voor Kerst waarin we op zoek zijn naar het licht in de nacht dat het duister verdrijft.

Ik weet niet of dat bij u ook zo is, maar iets hebben om naar uit te kijken, is één van de dingen die ik mis in deze corona-tijd. Tijdens de eerste golf maakten we nog plannen voor ‘na corona’, maar nu zoveel van die plannen toch ook al niet door konden gaan, durf je soms haast niet meer ergens op te hopen.

Advent is de tijd van vooruitkijken, toch hoop houden dat het donker niet het einde is. Leven in het vertrouwen dat het licht weer gaat schijnen en de nacht niet blijft duren.

Maar hoe doe je dat, dat hopen? Hoe kun je blijven verwachten? Is het niet een vorm van jezelf voor de gek houden? Op radio en TV in Zambia hoor je rond elke jaarwisseling dominees verkondigen: ‘Dit wordt het jaar van je doorbraak! Nu krijg je een baan, huis, auto, man, wat je maar wilt!’ Hoop tegen alle klippen op.

Op die manier kan ik dat zelf niet. Voor mij zou dat jezelf bedriegen zijn, maar toch wil ik de hoop ook niet opgeven. Ik ben op zoek naar een hoop die niet afhangt van allerlei fantastische dingen die mij zouden kunnen overkomen. Een hoop, iets om aan vast te houden, ook als niet alles ineens goed wordt. De hoop van het kind in de kribbe.

Met het kind is niet alles opgelost. Er wordt gezongen door engelen en geschenken worden gebracht, maar de armoe van de kribbe in de stal blijft. Voordat het kind twee jaar oud is, moet hij zelfs al vluchten naar het buitenland.

Maar doordat het kind er is, is er toch iets veranderd. Er is iets nieuws begonnen, licht in de duisternis. We weten nu dat het duister niet alles is. Hoe donker het ook is, er is méér dan het duister om ons heen, er is iets om naar uit te kijken.

Hermen Kroesbergen

Gedachteniskaarsjes

22 november 2020

Tijdens de kerkdienst van zondag 22 november werden er niet alleen in de kerk, maar ook thuis door mensen kaarsjes aangestoken ter nagedachtenis van overleden bekenden, familie of vrienden. Met het publiceren van de foto’s, door mensen thuis gemaakt van hun eigen gedachteniskaarsje, hopen we dat we ook een beetje met elkaar verbonden zijn.

Live meekijken kerkdiensten

20 november 2020

Op dit moment proberen we een stabiele livestream te realiseren om de kerkdiensten live uit te zenden.

We hebben nog niet de garantie dat dit lukt. Probeert u het zondag vanaf ca. 9.50 uur. Als u op ‘live meekijken’ klikt onder aan de startpagina, komt u op de Youtube kanaalpagina van de PKN Heumen. Daar zou dan een video zichtbaar moeten zijn waarbij u live meekijkt in de kerk. Ziet u die niet, dan werkt het helaas niet en kunt in de loop van de zondagmiddag terugkijken via de “terugkijken-pagina“.

Voor de zekerheid worden de vieringen ook handmatig opgenomen en later online gezet (zoals u gewend bent) tot we zeker weten dat de livestream stabiel werkt. Als de livestream werkt, blijft terugkijken later overigens mogelijk.

Als u dit ziet, wanneer u op “live meekijken” klikt dan kunt u de kerkdienst bekijken door op de zwarte rechthoek te klikken. De livestream start dan direct.

Help het Rode Kruis, verstuur kerstkaarten!

15 november 2020

Ook dit jaar wil Goed Plan weer de kerstkaarten actie uitvoeren en geld ophalen voor een goed doel. Dit jaar willen we geld ophalen voor het Rode Kruis, voor voedselhulp tijdens de corona crisis.

Hoe gaat het in zijn werk?

U kunt uw kerstkaarten voor de dorpen Heumen, Malden, Mook, Molenhoek en Overasselt voor 50 cent per kaart laten bezorgen door Goed Plan. De bezorging zal plaatsvinden op zondag 20 december, na 14:00 uur.
In de kerk staat vanaf zondag 6 december tot en met zondag 20 december een witte “post”zak met het logo van het Rode Kruis erop. Stop hierin uw kaarten en een envelop met het geld voor de bezorging (50 cent per kaart). De zak wordt na elke dienst geleegd. Daarnaast kunt u uw kaarten ook afleveren op de Proefsteen 35 in Malden of wij kunnen ze bij u komen ophalen. Als u ze graag opgehaald wilt hebben, stuurt u dan alstublieft een email naar pieterdidi@yahoo.com of bel na 18:00 uur naar 06-49 85 49 63.

We hopen, net als vorig jaar, op een goed gevulde postzak!

Let op Goed Planners! Reserveer zondag 20 december 14:00-17:00 uur in je agenda. We verzamelen weer bij Didi Oude Egberink, Proefsteen 35 in Malden.

Kerstkaarten Rode Kruis