Menu Sluiten

Nieuws

Boekbespreking ‘De Camino’

17 mei 2024

De volgende boekbespreking is op maandag 8 juli om 20.00 uur bij Hennie Littig. We bespreken dan ‘De Camino’ van Anya Niewierra:

Onstuimige Geest!

12 mei 2024

Soms vertellen mensen mij dat de heilige Geest voor hen is als een hand op de schouder, als een kracht die je een zetje in de goede richting geeft op je levenspad. In het lied dat we vanaf Pinksteren gaan

zingen, gaat de Geest onstuimiger te werk: het is een ‘geweldige, gedreven wind’ die ‘rukt aan muren, dak en bint.’ Soms hebben we meer nodig dan een zetje in de goede richting en is het nodig dat er een frisse wind waait door ons leven.

Woorden als ‘gedreven’ en ‘bint’ doen wat ouderwets aan. De dichter liet zich inspireren door de Statenvertaling. Het lied komt uit de tijd dat ook de rooms-katholieke kerk overging naar liederen in de volkstaal en de dichter wilde voorkomen dat de liederen daardoor vlak en alledaags zouden worden. Hij koos met opzet voor woorden met geschiedenis en diepgang. In de kerk waarin we steeds opnieuw lezen uit de Bijbel weten we dat ook oude woorden kunnen zorgen voor een frisse wind!

Overdenking van onze predikant Ds. Hermen Kroesbergen

Eindfeest voor de jeugd

6 mei 2024

Eindfeest op 2 juni:
Dit is de laatste activiteit voor de zomer voor alle kinderen en jeugd. Het thema is ARMOEDE. We lezen een bijbelverhaal en spelen spelletjes. Tijdens het koffiedrinken gaan we geld inzamelen voor de voedselbank door taart en koek te verkopen.

Nemen jullie allemaal een spelletje mee en bakken jullie thuis alvast een cake of koekjes?

Groetjes, Jacobien (jcverhave[a]hotmail.com)

Boekbespreking ‘Wij slaven van Suriname’

28 april 2024

Op maandag 13 mei om 20.00 uur komt de boekbesprekingsgroep weer bij elkaar. Je bent van harte welkom om aan te sluiten! Het is deze keer bij Ria Smorenburg aan de Wildschut 5 te Malden. We bespreken ‘Wij slaven van Suriname’ van Anton de Kom. Het wordt voorbereid door Henny Littig en Ria Smorenburg,

Met vriendelijke groet,

Hermen Kroesbergen

Terugblik herdenking Slag op de Mookerheide

24 april 2024

Met de rooms-katholieke gemeenschap uit Mook vierden we afgelopen weekend dat er ook iets anders mogelijk is dan oorlog. Na presentaties door het gilde in onze kerk, was er zondag een oecumenische viering in Mook in het kader van 450 jaar Slag op de Mookerheide, afgesloten met een dorpslunch op het kerkplein in Mook. Het was een mooie happening en een goede gelegenheid iets van onze gemeente en van de oecumene te laten zien.

Hermen Kroesbergen