Menu Sluiten

Nieuws

Corona en kerkdienst

20 juli 2021

Ten aanzien van de huidige coronaregels en de kerkdiensten geldt nu het volgende (uit Wegwijs):

De letterindeling voor het aanmelden van de kerkdiensten wordt vanaf nu losgelaten. Iedereen die aanwezig wil zijn bij de kerkdiensten wordt gevraagd zich uiterlijk op vrijdagavond voor 22.00 uur aan te melden per e-mail bij de scriba, Gerard Schoonderbeek. Dit kan via scriba@pknheumen.nl.

Voorlopig blijven voorzangers de zang van de vieringen begeleiden. Alle aanwezigen kunnen zacht meezingen.

De anderhalve meter maatregel blijft gehandhaafd.

Na de viering is er weer koffiedrinken.

Terugblik eindactiviteit van schooljaar voor de jeugd

12 juli 2021

Omdat de voorspellingen grijs waren kwamen we met de jeugd bijeen in de Terp. Met 14 kinderen hadden we een gezellige ochtend. Er werden wafels versierd (en opgegeten), drinkflesjes beplakt en spelletjes gedaan. Toen de kerkgangers in de tuin van de kerk koffie kwamen drinken, hadden de kinderen een taartje voor hen. Het was fijn dat jong en oud elkaar kon ontmoeten. Want dat was sinds de coronapandemie weer voor het eerst.

Jacobien Verhave

We wensen iedereen een mooie zomer toe. En we hopen na de zomer de kinderactiviteiten weer wat vaker in of om de kerk te kunnen oppakken.

Kijk eens anders!

12 juli 2021

Overweging van ds. Hermen Kroesbergen uit Wegwijs:

Wat is geloven? Als ouders hun kinderen meenemen naar de kerk omdat ze hen iets mee willen geven, wat willen ze dan meegeven? Gaat het dan om ‘normen en waarden’ of gaat het ook om iets daarbij of daarboven?

‘Gemeenschap’ en ‘anderen helpen’ zijn dingen die velen vinden in de kerk en dat is mooi en belangrijk, maar is geloof niet nog meer?

Als ik een pastoraal gesprek afsluit met gebed, krijg ik soms te horen dat we dat tegenwoordig eigenlijk niet meer doen. Voor mij is bidden belangrijk om ons leven en wat we daarin tegenkomen in een ander perspectief te plaatsen.

Over Jezus, kruis en bijbel hoor ik wel eens dat we het daar beter niet over kunnen hebben, want dat schrikt mensen af, en zelf hebben velen daar ook niet zoveel meer mee. Maar dat is toch ook wat ons bij elkaar brengt, en wat ons uittilt boven ‘anderen helpen’ en ‘normen en waarden’?

In de evangeliën vind ik het mooi hoe het steeds om iets boven de morele regels uit gaat: heb je naaste lief, maar bovenal God; de sabbat is er voor de mens, de mens niet voor de sabbat; de armen zijn er altijd, maar Jezus niet; Judas is een verrader, maar vervult ook de schriften; niet ‘wie is de naaste van de barmhartige Samaritaan?’ maar ‘wie is de naaste van die man die overvallen is?’

Goed doen is belangrijk, maar zonder oordeel naar de wereld kijken, zoals God in Jezus naar ons kijkt, nog belangrijker.

Ik vind het mooi als ik naast het morele perspectief ook dat spirituele perspectief tegenkom, dat op een andere manier naar je leven en de wereld kijken.

En dat spirituele perspectief is voor mij de kern van kerk-zijn.

Hermen Kroesbergen

Vakantie van de predikant

25 juni 2021

Van 26 juni tot en met 25 juli heb ik vakantie. Als u in die tijd iemand van de kerk nodig heeft, kunt u contact opnemen met de voorzitter van de kerkenraad, Tineke Lodders-Elfferich (06-53762390), of de scriba, Gerard Schoonderbeek (024-6221470).

Hermen Kroesbergen

Koffiedrinken na de dienst! (met foto’s)

3 juni 2021

Nu veel mensen gevaccineerd zijn en de corona-maatregelen weer een beetje versoepelen, willen we zo vlak voor de vakantieperiode aanstaande zondag nog een keer samen koffiedrinken na de kerkdienst! Koffiedrinken na de dienst is één van de dingen die velen van ons gemist hebben de afgelopen periode. We hopen dat het zondag buiten kan. Helaas kunnen er wel nog maar met 25 kerkgangers bij elkaar komen. De letters voor deze zondag zijn S t/m Z, maar ook als u daar niet bij hoort, geef u gerust op bij de scriba (scriba@pknheumen.nl), wie weet heeft u geluk!

Zondag wordt het sowieso een feestelijke dienst: we heten dan ook Maryanne ter Haar-Hop welkom als nieuwe ouderling voor het pastoraat. Zij is al eerder in coronatijd online bevestigd, maar nu heten we haar in de dienst welkom.

In de kerk of thuis, aan u allen alvast een goede zondag gewenst!

Hermen Kroesbergen

Sfeerimpressie van zondag 6 juni