Menu Sluiten

Nieuws

In Memoriam: ds. Wessel ten Boom

9 oktober 2021

Ds. Wessel ten Boom is op 2 oktober overleden. Hij was ernstig ziek. In heel bijzondere brieven hield hij vrienden en kennissen op de hoogte van het ziekteproces. Brieven waarin hij zijn vaste geloofsvertrouwen op een heel eigen manier uitdrukte. Hij getuigde daarvan ook in de theologische cahiers die hij publiceerde. In Heumen ging hij regelmatig voor in de kerkdienst. Ook toen hij al ernstig ziek was. Preken en de gemeente voorgaan in de eredienst was het mooiste dat hij zich kon denken. Nu is aan zijn leven een einde gekomen. Hij laat vier dochters na. Maar ook veel fijne, positieve herinneringen aan een man die zo graag preekte. In iedere preek legde hij getuigenis af van zijn vaste vertrouwen op God.

PKN Heumen ondersteunt petitie voor klimaatgerechtigheid, teken ook mee!

4 oktober 2021

Als gelovigen willen we onze stem laten horen voor het behoud en herstel van Gods schepping door zoveel mogelijk handtekeningen te verzamelen middels een petitie voor klimaatgerechtigheid. Deze petitie is een initiatief van GroeneKerken. Onze gemeente ondersteunt deze petitie.

Tijdens het koffiemoment na de dienst van afgelopen zondag 3 oktober is door de voorzitter van de kerkenraad voorgesteld om deze petitie namens onze gemeente te ondersteunen. Door de aanwezigen werd dit van harte ondersteund. Als u wilt, kunt u meer over de petitie lezen en deze ondertekenen: https://www.groenekerken.nl/klimaatpetitie/tekenen/

Klimaatpelgrimstocht
In aanloop naar de VN-Klimaattop organiseren GroeneKerken en Vastenactie het Nederlandse deel van de klimaatpelgrimstocht ‘Gewoon gaan!’. De tocht startte in augustus in Polen. Dertig pelgrims zijn vanuit daar op weg naar de VN-Klimaattop in Glasgow in november. Met deze pelgrimstocht vragen wij als organisaties en groene kerken aandacht voor klimaatverandering en onze rol daarin.

U kunt ook meelopen!
Van 30 september tot 11 oktober komt de klimaatpelgrimstocht door Nederland. Wilt u meer doen voor het klimaat dan alleen het ondertekenen van de petitie? Door mee te lopen met een klimaatetappe kunt u zich inzetten voor een rechtvaardig klimaatbeleid. Op zondag 10 oktober sluiten we het Nederlandse deel af met een grote klimaatmars. De klimaatmars wordt door GroeneKerken en Vastenactie georganiseerd in samenwerking met organisaties Cordaid en Milieudefensie.

Meer informatie over de klimaatpelgrimstocht en aanmelden vindt u op: www.groenekerken.nl/klimaatpelgrimstocht/

Uitnodiging: Geloofsbeleving in Zambia

1 oktober 2021

Het Oecumenisch Winterwerk seizoen 2021-22 gaat van start! Dinsdagavond 19 oktober is het zo ver. In de kerk van de Parochie in Malden, Kerkplein 4; 20.00 uur. Via de ingang van de kerk aan de Rijksweg kunt u binnenkomen. Het is prettig als u zich tevoren aanmeldt via oecumenisch.winterwerk@gmail.com

Leven in Zambia

Coronaregels
We gaan ervan uit dat ons publiek voorzichtig is als het om Covid gaat. Afstand houden is geen probleem in deze kerkruimte. Er is geen controle op identiteit en toegangsbewijs.

Bijdrage
Er is geen toegangsprijs vastgesteld. Wel vragen we om bij het bepalen van uw vrijwillige bijdrage rekening te houden met de kosten van verwarming van de kerk.

Dinsdag 19 oktober 2021
Alles anders, alles hetzelfde

Ze waren nog nooit in Afrika geweest, maar toch reisden Hermen en Johanneke Kroesbergen jaren geleden naar de Zambiaanse hoofdstad Lusaka om daar te werken als universitair docent. Met een open blik ontdekken ze het leven in Zambia. Ze zien armoede van dichtbij en worstelen met de vraag hoe daarmee om te gaan. Ze maken kennis met de geloofsbeleving van gewone Zambianen en denken met hun studenten na over het idee dat geloof welvaart brengt. In de lezing vertellen ze hierover en laten ze foto’s zien. De foto’s, gemaakt door Johanneke, geven een bijzonder inkijkje in het Zambiaanse dagelijks leven.

Op het eerste gezicht lijkt alles anders in Zambia, maar uiteindelijk zijn er meer overeenkomsten dan je zou denken.

Hermen is sinds september 2021 verbonden aan de Protestantse Gemeente Heumen

Versoepelingen

23 september 2021

Vanaf zondag 26 september hoef je je niet meer aan te melden voor kerkdienst, in overeenstemming met het advies van de landelijke PKN. Ook zal er geen coronapas gevraagd worden. Om toch nog gepaste afstand te bewaren, komen er weer rijen stoelen in de kerk te staan met om en om een sticker met het verzoek daar niet te gaan zitten. We hopen zo weer veilig samen kerk te kunnen zijn!

Het blijft ook mogelijk om vieringen thuis te volgen via de livestream.

Vluchtelingen op Heumensoord

20 september 2021

Zoals u waarschijnlijk hebt gehoord of hebt gelezen worden er vluchtelingen uit Afghanistan opgevangen in Heumensoord. Alle hulp aan de vluchtelingen wordt gecoordineerd door Bindkracht10 uit Nijmegen. Zij doen dit in opdracht van het COA en de gemeente Nijmegen.

Op de website van Bindkracht10 vindt u actuele informatie met betrekking tot de hulp aan de vluchtelingen. Bindkracht10 werkt hierin ook samen met het Rode Kruis. Momenteel is al meer dan voldoende kleding ingezameld en geeft het Rode Kruis aan geen kleding meer nodig te hebben.

Men heeft nog wel behoefte aan vrijwilligers die helpen bij het uitsorteren van de kleding. U kunt zich hiervoor opgeven bij het Rode Kruis. De link hiervoor treft u aan op de website van Bindkracht10. Als u op deze site kiest voor de pagina “Nijmegen helpt Heumensoord”, dan treft u daar meer informatie aan en de link naar de pagina van het Rode Kruis voor vrijwilligers.

Momenteel is er geen verdere concrete vraag vanuit Bindkracht10. Wel kunt u hulp aanbieden, waarbij u dan concreet aangeeft wat u wilt betekenen voor de vluchtelingen. Dit kunt u doen door dit te mailen aan: nijmegenvoorheumensoord@bindkracht10.nl.