Menu Sluiten

Nieuws

Data komende Kindernevendienst en Goed Plan

13 januari 2024

Beste ouders en kinderen, 

Nog even een reminder dat de kindernevendienst en goed plan plaats vinden op de eerste zondag van de maand. 

Volgende data zijn 4 februari en 3 maart. 

Groetjes,
Jacobien Verhave

Winterwerk – Slag bij de Mookerhei

3 januari 2024

We hebben in het nieuwe jaar weer een aantal boeiende lezingen voor u in petto. In 2024 is het 450 jaar geleden dat de slag bij de Mookerheide plaatsvond – een mooi moment dus om stil te staan bij deze gebeurtenis! Op dinsdagavond 16 januari 2024 zal Theo van Brunschot vertellen de uiterst roerige periode die de Tachtigjarige Oorlog (1568-1648) in onze regio met zich meebracht.

Bijna 60 jaar lagen onze dorpen precies in het frontgebied: tussen de nieuwe Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden in het noorden en de Spaanse gewesten in het zuiden. Tussen de calvinisten boven de grote rivieren en de katholieken, koningsgezinden in het zuiden: 60 jaar lang oorlog, plunderingen, brandschatting en bittere armoede voor de lokale bevolking. Van Brunschot schreef de (debuut)roman ‘Noodweer’ met het verhaal van een plaatselijke boerenfamilie die gekraakt wordt door het krijgsgeweld van de
Tachtigjarige Oorlog maar overeind blijft.

Na zijn werkzame leven is Theo van Brunschot nu actief met onderzoek en verspreiding van kennis over de cultuurhistorie van onze streek o.a. met cultuurhistorische rondwandelingen rond Plasmolen (‘Wandelen met Verhalen’). Hij is voorzitter van de stichting Huys te Moock en lid van het Erfgoedplatform Mook en Middelaar.


U bent u van harte welkom in de vergaderzaal van De Horst, De Horst 1 6581 TE Malden; aanvang 20 uur, einde 22 uur.
We hopen dat u naar deze lezing komt luisteren.
Na afloop is er een vrijwillige bijdrage om de kosten te dekken.

Kerstmusical “De Kleine Klok”

12 december 2023

Op eerste kerstdag wordt een traditie nieuw leven ingeblazen: de kerstmusical! Als vanouds wordt deze gespeeld door kinderen, jongeren en ouderen uit de gemeente. In deze eigentijdse musical, met vlotte liederen die speciaal voor deze gelegenheid geschreven en gecomponeerd zijn, spelen en zingen de deelnemers een voor deze tijd zeer toepasselijke versie van het kerstverhaal.

Nieuwsgierig geworden? Kom dan vooral op eerste kerstdag naar de dienst die om 10 uur begint en neem kinderen en kleinkinderen mee. Het wordt een feest!

Kerstkuier

12 december 2023

Op woensdag 20 december begint om 17:15 voor de derde keer de Kerstkuier in Heumen. Vanaf de Joriskerk zijn er verschillende routes te bewandelen met verschillende taferelen. Het Gilde, de basisschool en de Heumense kerkgemeenschappen slaan de handen ineen voor een mooi kerstevent! 

U ziet het kerstverhaal vanuit verschillende perspectieven, zoals de herders op het veld, de engelen in de kerstnacht en de wijzen uit het Oosten. De start is tussen 17:15 en 17:30 uur in de kerk.

De Kerstkuier wordt georganiseerd door de volgende organisaties uit het dorp Heumen: de protestantse gemeente inclusief cantorij, de katholieke deelparochie, basisschool Sint Joris en het Sint Georgius Gilde.

Het geheel wordt afgesloten in verenigingsgebouw Terp naast de kerk. Bent u er ook bij?

Henk, bedankt!

7 december 2023

Afgelopen zondag werd Henk van den Heuvel bedankt voor 37 jaar trouwe kostersdienst. Henk was een heel betrouwbare koster, altijd aanwezig en van alles op de hoogte. Hij heeft het kerkenwerk in Heumen jarenlang gedragen. We danken hem daarvoor en wensen hem en Corrie nog vele goede jaren samen toe.     

Henk blijft bij de kosterspool betrokken, maar droeg symbolisch de sleutel van de kerk over aan de nieuwe hoofdkoster Wim Berendijk. We wensen hem alle goeds bij deze verantwoordelijke taak!