Menu Sluiten

Nieuws

ANBI 2021 jaarrekening van de diaconie

14 mei 2022

Bijgevoegd is de 2021 jaarrekening van de diaconie.

ANBI Diaconie 2021 jaarrekening.

Dodenherdenking

5 mei 2022

Op 4 mei werden zoals elk jaar de doden uit de Tweede Wereldoorlog en de oorlogen en vredesmissies daarna herdacht. In de Antonius Abt-kerk in Overasselt was een oecumenische viering, waarna we onder begeleiding van de plaatselijke gildes in stille tocht naar het monument liepen. Na de toespraak van de burgemeester en de twee minuten stilte werden bloemen neergelegd. Namens onze gemeente en de rooms-katholieke parochie werd een noveen-kaars geplaatst.

Vrijwilligers gezocht vluchtelingen opvang Buitencentrum

1 mei 2022

In het Buitencentrum in Overasselt worden vluchtelingen uit Oekra├»ne opgevangen. Hier is hulp bij nodig. Vooral voor de vrijdag en in het weekend zijn er meer mensen nodig. Misschien kunt u een handje helpen? Voor meer informatie, zie: https://www.geldersehanden.nl/o/Vrijwilligerssteunpunt-Heumen1-Heumense-vrijwilligers-opvang-Oekrainers/activiteiten/Vrijwilliger-vluchtelingenopvang-Buitencentrum/51932

Met vriendelijke groet,Hermen Kroesbergen

Concept Beleidsplan 2022-2027 (bespreking op gemeenteavond)

22 april 2022

Hierbij vindt u het nieuwe beleidsplan 2022-2027 voor onze gemeente.

Daaraan is de afgelopen winter hard gewerkt door een commissie onder leiding van Luuk de Blois, verder bestaande uit Hermen Kroesbergen, Liesbeth Lourens, Margreet Kouwenberg en Marijke Kranendonk. De kerkenraad dankt hen daarvoor.

U zult er veel in herkennen uit het vorige beleidsplan, en dat is ook logisch. Onze gemeente draait goed en lang niet alles is achterhaald. Maar er is ook behoefte aan nieuwe initiatieven en nieuw elan, en dat vindt u hier ook in terug. Leest u het zorgvuldig, zodat u voorbereid bent op de gemeenteavond die we houden op dinsdag 31 mei aanstaande in De Terp en waarin we dit plan gaan bespreken. De kerkenraad heeft dit al gedaan, nu de gemeente nog!

Daarna is het plan definitief.

Het concept: https://www.pknheumen.nl/wp-content/uploads/2022/04/CONCEPT-beleidsplan-PG-Heumen-2021herzien.pdf

Tineke Lodders-Elfferich, voorzitter kerkenraad

Goede Vrijdag (terugkijken en foto’s)

15 april 2022

Bekijk hier de viering van Goede Vrijdag in de Heemtuin terug.

De kruisweg in de Heemtuin is nog tot en met maandag te bezichtigen, maar wie er niet kan komen kan ook alle schilderijen, gedichten en teksten bekijken via deze link: https://www.pknheumen.nl/wp-content/uploads/2022/04/Kruisweg-in-de-Heemtuin-1.pdf