Menu Sluiten

De kerstkuier in foto’s

Het was koud, maar toch hebben veel gezinnen meegedaan aan de Kerstkuier georganiseerd door de protestantse gemeente en katholieke parochie in Heumen.

Vanaf het startpunt bij de Joriskerk gingen de deelnemers op reis door het Kerstverhaal. Op de eerste locatie, bij de Basisschool Sint Joris, stond het Sint Georgiusgilde klaar om een spoedcursus herder-zijn te verzorgen. Wie durfde mocht een knuffelschaap door een moeilijk parcours begeleiden. Nog best moeilijk!

Met het herdersdiploma om de nek ging het naar de volgende halte, waar de kinderen een herdersstaf kregen die ze mochten versieren. Met de staf in hun hand liepen de deelnemers verder naar de volgende uitdaging: het hoeden van een echt “schaap”.

Terwijl het langzaam donker werd liepen de deelnemers naar een volgende halte, waar de wereld ineens stil leek te staan. Wie wist wat het was deed de stopdans tot er iemand een hendel overhaalde en iedereen stokstijf bleef staan.

Daarna ging de tocht verder naar de engelen die zich op het veld al hadden aangekondigd. De engelen zongen een lied, hun stemmen vloeiend en klaar, en droegen de herders op om naar Betlehem te gaan waar een kind geboren zou zijn.

Op kraamvisite kun je natuurlijk niet met lege handen aankomen, dus kreeg ieder een enveloppe met een kaart waarop goede wensen voor het kindje Jezus geschreven konden worden. Ook aan de herders zelf werd gedacht: er waren marshmallows en bij Kanaalzicht kon met genieten van een beker warme chocolademelk of gl├╝hwein bij meer muziek van Vlijt en Volharding Heumen en Vocal Group New Challenge.

Een lakei liet de herders vervolgens zien hoe je met een kniebuiging een geschenk overhandigt. Aldus onderwezen kwamen de deelnemers uit bij de Joriskerk, waar ze het kindje Jezus in de kribbe vonden en hun geschenk achterlieten. Iedereen kreeg een kaarsje en kon genieten van de muziek van de cantorij en de muziekgroep van de Protestantse Gemeente Heumen.

Een geslaagde middag! We bedanken alle medewerkers die de Kerstkuier tot een succes hebben gemaakt voor hun inzet.