Menu Sluiten

Doneer je energietoeslag

ZIe onderstaande oproep van Kerk in Actie. Van harte aanbevolen door de diaconie!


Armoede. Opeens is dit ook een thema in Nederland. Door de torenhoge inflatie komen steeds meer mensen in de problemen. De fors gestegen energieprijzen maken het er niet beter op. Om je een beeld te geven: volgens schattingen leven in 2023 ruim 800.000 in ons land onder de armoedegrens, onder wie ruim 200.000 kinderen. Het aantal aanvragen bij de Voedselbank steeg in het afgelopen jaar met 22 procent.

Tijd om in actie te komen! Dit doen we graag samen met jou. We helpen mensen met acute nood door in samenwerking met de Voedselbank voedselpakketten te maken en die in heel Nederland uit te delen. Natuurlijk helpen we ook op de lange termijn. Dat doen we samen met SchuldHulpMaatje. Met onze hulp kunnen zij nieuwe locaties openen waar mensen worden geholpen om uit de schulden te komen.

Rond deze tijd ontvang je van de overheid 2 keer een bedrag van € 190 als tegemoetkoming in je energiekosten. Misschien heb je dit zelf broodnodig. Maar misschien ook niet. In dat geval vragen we je vrijmoedig om solidair te zijn met mensen die niet langer kunnen rondkomen en met (een deel van) dit bedrag bij te dragen aan de actie Samen tegen armoede van Kerk in Actie. Je kunt je gift overmaken via rekeningnummer NL89 ABNA 0457 457 457 o.v.v. Samen tegen armoede of door op de rode link hieronder te klikken.

Doneer nu!
Samen zijn we de kerk in Actie. Dank voor je betrokkenheid!

Jurjen de Groot
directeur Kerk in Actie

P.S. Een voedselpakket kost € 35. Met € 190 vul je 5 voedselpakketten!