Menu Sluiten

Gezamenlijke kerkdienst Heumen en Groesbeek

Op zondag 7 mei is er om 10.00 uur weer de gezamenlijke kerkdienst van Heumen en Groesbeek, dit keer in de St Joriskerk te Heumen.

De evangelielezing die centraal staat in deze viering is Johannes 14, waar Jezus tegen zijn volgelingen zegt: in het huis van mijn Vader zijn veel kamers. Volgens de theoloog Sytze de Vries gaat het hier niet over een kamer in de hemel, maar wordt met het huis van de Vader de tempel van levende stenen bedoeld waarin de Geest van God kan wonen. Of zoals lied 971 het zegt: ‘God wil alhier met ons verkeren, hier wordt een huis Hem bereid. Maar niet met steen en hout alleen is ’t werk gedaan. ’t Zal om onszelve gaan.’

In de viering willen we ons laten inspireren door de vele kamers in het huis van God dat wij samen vormen. We willen u vragen om iets mee te brengen naar de viering uit uw geloofskamer: een voorwerp, een lied, een foto, een tekst, een gebed,…. Een ‘voorwerp’ dat iets vertelt over wat u raakt in het geloof. Wat u moed geeft of troost of inspiratie. We hebben twee gemeenteleden gevraagd om in het begin van de dienst iets te vertellen over hun ‘geloofsvoorwerp’. Na de preek krijgt iedereen de gelegenheid om met zijn buurvrouw of buurman in de kerk iets te delen over het eigen voorwerp. En mocht de tijd daarvoor tekort zijn, kan het gesprek vanzelfsprekend voortgezet worden tijdens de koffie!

Zo hopen we er samen een mooie en inspirerende viering van te maken.

ds. Hermen Kroesbergen en da. Janneke Ruijs