Menu Sluiten

Gezamenlijke oogst-dankdienst met Groesbeek

Op 5 november is er weer een gezamenlijke dienst met de protestantse gemeente in Groesbeek. De dienst staat in het teken van een oogst-dankdienst: we willen ons bezinnen op de rijke vrucht die de aarde ons geeft. Meer en meer wordt duidelijk dat onze aarde niet onuitputtelijk is en dat onze leefwijze de aarde te zwaar belast.

Ook dit jaar roepen de beide diaconieën de gemeenteleden op om gaven bijeen te brengen uit de eigen voorraad en opbrengst. Bijvoorbeeld eetbare producten, vers of ingemaakt. Deze zullen na de dienst worden verkocht en de opbrengst gaat naar een goed doel. Ook is er tegen een bijdrage koffie te drinken met heerlijke taart, die door gemeenteleden wordt gebakken en geschonken.

De opbrengst gaat dit keer naar stichting Het Kruispunt in Nijmegen. Het biedt een plek waar (voormalig) dak- en thuisloze mensen zich thuis kunnen voelen. Het werd in 1998 opgericht met de bedoeling aanwezig te zijn bij mensen van de straat. Kenmerkend is de laagdrempeligheid en de open sfeer. Iedereen is welkom en daardoor blijkt het Kruispunt in Nijmegen regelmatig een laatste toevluchtsoord. Dit kan door als vrijplaats met en voor de mensen van de straat te functioneren, niet gebonden aan organisaties, kerken of overheid, maar wel met hen verbonden. We vragen u om op 5 november voorafgaand aan de dienst uw producten aan te bieden en aan het eind mee te doen in de verkoop van de ingezamelde producten.

Als u voor deze actie een taart zou willen bakken, geef dit dan door via predikant@pknheumen.nl