Menu Sluiten

Huis van Compassie te Nijmegen

De diaconie in Nijmegen is in augustus 2013 gestart met het “Huis van Compassie”. Het Huis is een laagdrempelige plek waar vele verschillende activiteiten plaatsvinden waarbij compassie met de kwetsbaren in onze samenleving centraal staat; compassie met bijvoorbeeld daklozen, ongedocumenteerde vreemdelingen, vluchtelingen en mensen die in armoede en/of in sociaal,isolement leven of zorg behoeven.

We organiseren activiteiten voor deze kwetsbare in onze samenleving. Er is een repaircafé, Open Mic (microfoon) avonden. Eens per maand wordt met elkaar gegeten. Verder worden er debatten, congressen, film- en theateravonden en tentoonstellingen georganiseerd. Ook is er een moestuin. Dit is een project van het Huis van Compassie en de voedselbank.

Met het centraal stellen van het begrip “compassie” wil het Huis van Compassie aansluiten bij de wereldwijde beweging van het “handvest voor compassie” een initiatief van de Britse schrijfster Karen Armstrong waarin de Gulden Regel van eigenlijk alle religies centraal staat “behandel de ander zoals je zelf behandelt wilt worden”. Belangrijke sleutelwoorden van het Huis van Compassie zijn: ontmoeting – bezinning – samenwerking – solidariteit.

Voor meer informatie: bekijk de website van het Huis van Compassie.