Menu Sluiten

Liedavond ‘Psalmen anders’ in de Joriskerk in Heumen

Op donderdagavond 25 januari is er een muzikale inspiratieavond met liederen uit ‘Psalmen anders’, de nieuwe aanvullende liedbundel bij het Liedboek der kerken. Iedereen die van zingen houdt is van harte welkom.

De avond in de Joriskerk wordt georganiseerd door de cantorij van de Protestantse Gemeente Heumen en begint om 20.00-22.00 uur in de kerk in Heumen. Halverwege is er een korte pauze met koffie of thee. .De toegang is gratis, wel is er een deurcollecte. Vooraf aanmelden is niet nodig.

De bezoekers horen solo’s, meerstemmige zang en natuurlijk wordt er veel samen gezongen. Om alles goed te kunnen volgen, is er een programmaboekje met teksten. De avond staat onder leiding van cantor Catrien Posthumus Meyjes uit Culemborg en wordt begeleid door Willeke Smits uit Leiden. 

‘Psalmen anders’ is verschenen in augustus 2022 en biedt zo’n 100 nieuwe varianten bij de 150 psalmen. De bundel is een aanvulling bij het Liedboek dat in 2013 verscheen. Destijds was al bekend dat er met de psalmen nog iets moest gebeuren. Uitgangspunt zijn de psalmen in hun originele onberijmde vorm, gecombineerd met de vraag ‘wat vraagt om een vertolking in een actuele vorm’. Dichters en musici uit allerlei hoeken en achtergronden van de Nederlandse samenleving zijn gevraagd om hier mee aan de slag te gaan. Het resultaat is er nu. Deze liedavond is een muzikale kennismaking met de nieuwe versies van de psalmen, die op diverse manieren worden aangeboden: als luisterlied, sololied, antwoordpsalm, canon, samenzang – bezoekers komen het allemaal tegen.