Menu Sluiten

Maria-vespers in de Protestantse kerk van Groesbeek

Op zondagmiddag 7 mei om 16.00 uur zingt het Gregoriaans Koor Dukenburg in de Protestantse Kerk van Groesbeek de gregoriaanse Mariavespers.

Het koor, bestaande uit 11 zangers, staat al sinds zijn oprichting in 1968 onder leiding van Stan Hollaardt. Het GKD is verbonden aan de Ontmoetingskerk in Dukenburg en in deze kerk verzorgt het koor maandelijks tijdens de dienst op zondag de gregoriaanse gezangen.

Naast het verzorgen van de gregoriaanse gezangen tijdens diensten in de Ontmoetingskerk heeft het koor zich in de afgelopen jaren ook laten horen in het Radboudziekenhuis, Kalorama, Dekkerswald en Joachim en Anna. Maar ook buiten Nijmegen. Daarnaast verzorgt het koor desgevraagd ook de gregoriaanse zang bij uitvaartdiensten, niet alleen in de Ontmoetingskerk maar ook elders. Dit geldt ook voor het zingen van vesperdiensten. De Mariavespers is een nieuwe loot aan de stam van het repertoire van het koor.

Graag nodigen wij U uit om de vespers, die al eeuwen het domein is van monniken in kloosters en abdijen, mee te beleven. Na afloop van de Mariavespers is er gelegenheid om koffie of thee te drinken in de serre van de kerk.