Menu Sluiten

Oogstdienst in Groesbeek

Op 6 november is er weer een gezamenlijke dienst met de protestantse gemeente in Groesbeek. Deze dienst staat in het teken van een oogstdienst. In deze dienst willen we ons bezinnen op de rijke vrucht die de aarde ons geeft (weliswaar voor velen in het zweet des aanschijns). Tegelijk ook willen we onder ogen zien dat deze vruchten niet gelijkelijk toekomen aan hen, die er hun kracht en inzet aan hebben gegeven. En meer en meer wordt duidelijk dat onze aarde niet onuitputtelijk is en dat onze leefwijze de leefomgeving te zwaar belast. Als gemeente kunnen we daartoe een krachtig gebaar maken. Een teken, een ritueel, een gebaar waarvan we bidden dat er zegen op mag rusten. Breken en delen.

Ook dit jaar roept de diaconie de gemeenten op om gaven bijeen te brengen uit de eigen voorraad en opbrengst. Bijvoorbeeld eetbare producten, vers of ingemaakt. Deze zullen dan na de dienst worden verkocht en de opbrengst gaat naar een goed doel, zie verder in dit artikel. Ook is er tegen vergoeding naar waardering gelegenheid tot koffie drinken met heerlijke taart, die door gemeenteleden wordt gebakken en geschonken. Met deze inzameling scheppen we een meerwaarde in de verkoop.

De opbrengst gaat dit keer naar stichting De Voedseltuin in Groesbeek. Dit nog jonge project wil door een biologische teeltwijze gezond voedsel verbouwen voor onze Voedselbank met klanten in de gemeente Berg en Dal en Heumen. Hoewel al het werk en organisatie wordt gedaan door vrijwilligers, zijn er jaarlijks wel veel kosten voor grondverbetering, zaden en onderhoud. Vandaar deze actie in de Oogstdienst.

Voor nu vragen we u om op 6 november voorafgaand aan de dienst uw producten aan te bieden en aan het eind mee te doen in de verkoop van de ingezamelde producten. We vragen degenen die voor deze actie een taart willen bakken, om zich te melden bij Friedie Krajenbrink (mailto:friediekrajenbrink@outlook.com – 024 3975116), om de actie in de koffiekamer goed te kunnen coƶrdineren. We wensen onze gemeentes ook dit jaar weer een inspirerende en renderende oogstdienst.

De Diaconiƫn van Groesbeek en Heumen.