Menu Sluiten

Paaschallenge 2020 met Goed Plan

Op zondag 5 april was er zoals gebruikelijk de eerste van de maand een Goed Plan viering. Het was echter geen gewone Goed Plan viering, want we konden vanwege het Coronavirus niet bij elkaar komen in de Terp. Daarom hebben we via videobellen en Whatsapp contact met elkaar gehad en samen de Paaschallenge van Jop gedaan. De groep kreeg 7 opdrachten die uitgevoerd moesten worden en de score werd bijgehouden op een scorebord, dat na iedere ronde via Whatapp met elkaar gedeeld werd.

Het thema van de Paaschallenge was: “Wees niet bang”. Vooral in deze onzekere tijd kunnen we te maken krijgen met verschillende emoties. We zijn misschien bang, boos of onzeker.
Aan de hand van het Paasverhaal leerden we van Jezus hoe we hier het beste mee om kunnen gaan en hoe Jezus ons daarbij wil helpen.

Tijdens de opdrachten werden ouders ingepakt als mummie, moesten we een “zonde” opbiechten (deze mocht waar of niet waar zijn), waarna vervolgens door de rest van de groep geraden moest worden of deze waar of niet waar was. Vervolgens moesten we uit een A4 papier een haan knippen, zonder deze eerst te tekenen en dat binnen 1 minuut!! Verder hebben met boeken een zo hoog mogelijke troon gebouwd! De winnaar had een troon van wel liefst 109 cm. Ook werd er gedobbeld, waarbij je de kans had dat je 5 plaatsen terug moest op het scorebord en er werden rebussen van emoticons opgelost! Wat was iedereen super snel!!!
De laatste opdracht was heel betekenisvol. We gingen een mooie tekst maken van paaseitjes (of iets anders) bij onze buren. Die waren blij verrast. De volgende teksten werden gemaakt:

  • We denken aan jullie
  • Love
  • Vrolijk Pasen
  • Hou vol, we komen snel langs
  • We doen het samen
  • Fijn Pasen
  • En een hartje

Het was heel fijn om elkaar weer even te zien en samen lekker bezig te zijn! De winnaar hebben we natuurlijk met een applaus beloond!

Zie hieronder voor een foto-impressie.