Menu Sluiten

PKN Heumen ondersteunt petitie voor klimaatgerechtigheid, teken ook mee!

Als gelovigen willen we onze stem laten horen voor het behoud en herstel van Gods schepping door zoveel mogelijk handtekeningen te verzamelen middels een petitie voor klimaatgerechtigheid. Deze petitie is een initiatief van GroeneKerken. Onze gemeente ondersteunt deze petitie.

Tijdens het koffiemoment na de dienst van afgelopen zondag 3 oktober is door de voorzitter van de kerkenraad voorgesteld om deze petitie namens onze gemeente te ondersteunen. Door de aanwezigen werd dit van harte ondersteund. Als u wilt, kunt u meer over de petitie lezen en deze ondertekenen: https://www.groenekerken.nl/klimaatpetitie/tekenen/

Klimaatpelgrimstocht
In aanloop naar de VN-Klimaattop organiseren GroeneKerken en Vastenactie het Nederlandse deel van de klimaatpelgrimstocht ‘Gewoon gaan!’. De tocht startte in augustus in Polen. Dertig pelgrims zijn vanuit daar op weg naar de VN-Klimaattop in Glasgow in november. Met deze pelgrimstocht vragen wij als organisaties en groene kerken aandacht voor klimaatverandering en onze rol daarin.

U kunt ook meelopen!
Van 30 september tot 11 oktober komt de klimaatpelgrimstocht door Nederland. Wilt u meer doen voor het klimaat dan alleen het ondertekenen van de petitie? Door mee te lopen met een klimaatetappe kunt u zich inzetten voor een rechtvaardig klimaatbeleid. Op zondag 10 oktober sluiten we het Nederlandse deel af met een grote klimaatmars. De klimaatmars wordt door GroeneKerken en Vastenactie georganiseerd in samenwerking met organisaties Cordaid en Milieudefensie.

Meer informatie over de klimaatpelgrimstocht en aanmelden vindt u op: www.groenekerken.nl/klimaatpelgrimstocht/