Menu Sluiten

Succesvolle Kunstroute in de kerk

Afgelopen weekend was de Kunstroute Heumen te gast in onze kerk. Johanneke Kroesbergen-Kamps bracht met haar foto’s de natuur de kerk in onder het motto ‘De ramen open!’

Tijdens de kerkdienst op zondagochtend stond de gemeente stil bij de afbeeldingen die verwonderend ontzag uitdrukken voor het mysterie van God dat je niet loslaat maar waar je ook niet te dichtbij kunt komen omdat het te groot is. Op het koor stonden drie beelden die dat gevoel oproepen: de mens als dwerg in een kathedraal van bomen; de olifant, een zachtmoedige reus waar je toch niet te dichtbij wilt komen; en de leeuw met zijn blinde oog dat recht de geestenwereld in lijkt te staren.

Het lied van de maand, waarin in het Engels de uitdrukking ‘awesome wonder’, verwonderd ontzag, voorkomt past hier goed bij.

Tijdens de Kunstroute bezochten 220 mensen de expositie in de kerk – mooi om zo zichtbaar te worden!

In de nissen hangen grote foto’s van natuur in deze omgeving: de Jansberg en het Heumensoord. Zo zijn de ramen van de kerk open gezet naar de natuur. De foto’s blijven nog even hangen en zijn ook aanstaande zondag, wanneer de kerk weer open is voor Open Monumentendag nog te zien.

De kaarten en kalenders die Johanneke maakt van de natuur in de gemeente Heumen en het Rijk van Nijmegen waren tijdens de Kunstroute ook zeer in trek. Een succesvolle deelname dus!