Menu Sluiten

Taizéviering zaterdag 9 maart

Aanstaande zaterdag 9 maart om 19.00 uur is er in de Joriskerk weer een oecumenische Taizéviering met medewerking van de cantorij.

“Niets helpt ons beter tot gemeenschap te komen met de levende God dan een gemeenschappelijk meditatief gebed,” schreef Frère Roger, een van de stichters van de kloostergemeenschap van Taizé, “met als hoogtepunt een onophoudelijk zingen dat doorgaat in de stilte van ons hart wanneer we weer alleen zijn.”

Taizé is een dorpje in midden Frankrijk. Hier ontstond de traditie van Taizé met veel stilte en meditatieve liederen die bedoeld zijn om steeds herhaald te worden. De herhaling zorgt ervoor dat afleidende gedachten tot rust komen en de tekst diep in je hart doordringt.

Het thema deze zaterdag is: ‘Verheugt u!’

We komen bij elkaar op de vooravond van de vierde zondag van de veertigdagentijd. Deze zondag draagt een feestelijk karakter. De evangelielezing wijst vooruit naar Pasen en het gezamenlijke feestmaal aan het eind van de tijden. De naam van deze zondag is ontleent aan Jesaja: ‘Verheugt u!’ We vragen God, die ons mensen wil brengen naar het land van belofte, om ons verlangen naar zijn aanwezigheid te voeden en ons leven vol te maken met zijn Woord van bevrijding.

De cantorij zal in het zingen voorgaan, maar vergeet vooral ook niet zelf mee te zingen! De verbondenheid met christenen van overal komt deze avond tot uitdrukking in de verschillende talen die gebruikt worden in de gebeden. Na een korte overweging is er deze viering een meditatieve stilte in de traditie van Taizé.