Menu Sluiten

Terugblik Buitendag 2019

Het nieuwe (kerk)seizoen wordt in september geopend met de buitendag, binnen de Protestantse Kerk valt dit samen met de Startzondag. Deze dag is al meer dan 25 jaar een begrip in de gemeente. Jaarlijks met een interessant programma voor jong en oud.
De buitendag van 2019 vond plaats bij de Ponyclub VCM aan de Lierseweg in Malden.

Hieronder een impressie van de dag.


Buitendag op 15 september 2019

Het thema van de dag was ‘een goed verhaal’. Maar wat is een verhaal? Wat is een goed verhaal? Wat heb je aan een goed verhaal? Zijn bijbelverhalen goede verhalen? Het bijbelverhaal van deze zondag is heel bekend en dynamisch.

De dag begon met een korte viering.

We zongen onder andere “Goede morgen, welkom allemaal”. Een lied waar we aan de Eeuwige vragen om aanwezigheid in onze kring. Daarna sprak ds. Derk Jan Deunk over het verhaal van David en Goliath. David versloeg de reus Goliath met een slinger en een steen. Terwijl de reus als onverslaanbaar bekend stond. Wat kunnen we met dit verhaal? Als we vertrouwen hebben is er veel mogelijk. Een aantal kinderen gaat naar de middelbare school. Ook zij hebben veel (nieuwe) uitdagingen. Verslaan zij die reus ook?

Derk Jan Deunk is inmiddels 10 jaar onze predikant. Volgend jaar mag hij met emeritaat. Enkele gemeenteleden braken spontaan in en zongen samen met alle aanwezigen een lied.

Na de startviering waren er diverse activiteiten: de kindernevendienst en de tieners hadden een programma. Gemeenteleden konden meditatief wandelen, deelnemen aan een vrije drama improvisatie of spreken over “het verhaal” in tekst en beeld.

Na de activiteiten was er een korte slotviering. Dit jaar namen vier kinderen afscheid van de kindernevendienst. Zij gaan nu naar de middelbare school en werden verwelkomt bij de Tienergroep “Goed Plan”. Zij versloegen symbolisch de reus door via een stellage dwars door een papieren reus te stappen.

Na de viering gingen we samen eten. Iedereen had iets meegebracht. Er was soep, belegde broodjes en veel lekkers. Maar ook vooral veel ontmoeting. En ongetwijfeld veel goede verhalen!