Menu Sluiten

Themadienst 1 juli 2018

“Water” 

De wereld is boordevol water.
Water, zo veelzijdig, blijft ons boeien.

Een viering boordevol muziek; Het orgel werd grotendeels aan het oog onttrokken door de overheadprojector met ‘waterbeelden’, maar door de muziekgroep werd deze keer gemusiseerd op piano, cello en blokfluit.  Er was solozang over de ‘Waterpsalm’. De kinderen kregen weer volop de ruimte. Dit keer gingen ze aan de gang met waterproefjes. Er werden teksten gesproken ondersteund door waterbeelden.

Na de kerkdienst – en op weg naar de koffie in de Terp – werden er waterijsjes uitgedeeld aan jong en oud. In de Terp werden er koekjes en cakes verkocht voor het project in Kamuli in Oeganda.
Buiten op het plein tussen de Terp en onze kerk gaf de plaatselijke fanfare ook nog eens een concert in de zon! Kortom: In de afgelopen maand was het ‘gortdroog’ waardoor we met deze ‘waterrijke’ viering des te meer begrepen dat water van levensbelang is:

“Gezegend, schepper, bron van leven, om regen en dauw, hagel en sneeuw, om zeeën, rivieren, meren en beken, water waar jouw geest door stroomt. Gezegend om al het sprankelend leven, nieuwe beweging, altijd maar weer. Gezegend als het water tot de lippen stijgt, om jouw hand die altijd redding brengt. Gezegend om het water dat ons schoonwast van alle vuil dat aan onze handen kleeft, gezegend om de kracht van het water dat de hardste steen uitholt en overwint. Gezegend om het water dat dorstig maakt naar vrede en gerechtigheid. Gezegend om het water dat vruchtbaar maakt, dat ons maakt tot mensen van jou”.