Menu Sluiten

Uitnodiging: Geloofsbeleving in Zambia

Het Oecumenisch Winterwerk seizoen 2021-22 gaat van start! Dinsdagavond 19 oktober is het zo ver. In de kerk van de Parochie in Malden, Kerkplein 4; 20.00 uur. Via de ingang van de kerk aan de Rijksweg kunt u binnenkomen. Het is prettig als u zich tevoren aanmeldt via oecumenisch.winterwerk@gmail.com

Leven in Zambia

Coronaregels
We gaan ervan uit dat ons publiek voorzichtig is als het om Covid gaat. Afstand houden is geen probleem in deze kerkruimte. Er is geen controle op identiteit en toegangsbewijs.

Bijdrage
Er is geen toegangsprijs vastgesteld. Wel vragen we om bij het bepalen van uw vrijwillige bijdrage rekening te houden met de kosten van verwarming van de kerk.

Dinsdag 19 oktober 2021
Alles anders, alles hetzelfde

Ze waren nog nooit in Afrika geweest, maar toch reisden Hermen en Johanneke Kroesbergen jaren geleden naar de Zambiaanse hoofdstad Lusaka om daar te werken als universitair docent. Met een open blik ontdekken ze het leven in Zambia. Ze zien armoede van dichtbij en worstelen met de vraag hoe daarmee om te gaan. Ze maken kennis met de geloofsbeleving van gewone Zambianen en denken met hun studenten na over het idee dat geloof welvaart brengt. In de lezing vertellen ze hierover en laten ze foto’s zien. De foto’s, gemaakt door Johanneke, geven een bijzonder inkijkje in het Zambiaanse dagelijks leven.

Op het eerste gezicht lijkt alles anders in Zambia, maar uiteindelijk zijn er meer overeenkomsten dan je zou denken.

Hermen is sinds september 2021 verbonden aan de Protestantse Gemeente Heumen