Menu Sluiten

Vluchtelingen op Heumensoord

Zoals u waarschijnlijk hebt gehoord of hebt gelezen worden er vluchtelingen uit Afghanistan opgevangen in Heumensoord. Alle hulp aan de vluchtelingen wordt gecoordineerd door Bindkracht10 uit Nijmegen. Zij doen dit in opdracht van het COA en de gemeente Nijmegen.

Op de website van Bindkracht10 vindt u actuele informatie met betrekking tot de hulp aan de vluchtelingen. Bindkracht10 werkt hierin ook samen met het Rode Kruis. Momenteel is al meer dan voldoende kleding ingezameld en geeft het Rode Kruis aan geen kleding meer nodig te hebben.

Men heeft nog wel behoefte aan vrijwilligers die helpen bij het uitsorteren van de kleding. U kunt zich hiervoor opgeven bij het Rode Kruis. De link hiervoor treft u aan op de website van Bindkracht10. Als u op deze site kiest voor de pagina “Nijmegen helpt Heumensoord”, dan treft u daar meer informatie aan en de link naar de pagina van het Rode Kruis voor vrijwilligers.

Momenteel is er geen verdere concrete vraag vanuit Bindkracht10. Wel kunt u hulp aanbieden, waarbij u dan concreet aangeeft wat u wilt betekenen voor de vluchtelingen. Dit kunt u doen door dit te mailen aan: nijmegenvoorheumensoord@bindkracht10.nl.