Menu Sluiten

Wie maakt het verschil?

De dagen worden korter en gevoelens van eenzaamheid nemen toe.

We horen het in gesprekken. Gelukkig zijn er gemeenteleden die elkaar nu en dan uitnodigen voor een kopje thee of koffie.

Zomaar enkele reacties van 80 plussers:

ik moet je iets leuks vertellen, ik kreeg een gemeentelid op bezoek en binnenkort ben ik bij die persoon uitgenodigd om thee te komen drinken; ik werd gebeld door een gemeentelid dat vroeg of ze iets kon betekenen voor me, ik red me wel maar op computergebied kan ik wel wat hulp gebruiken, binnenkort gebeurt dat ook; december komt er aan, alle activiteiten vallen weg, ik zie er erg tegen op.

Naast de hartverwarmende attenties en aandacht die de kinderen van de Kindernevendienst en Goed Plan dit jaar al bedacht hadden, wat echt geweldig was, is het goed te benadrukken dat ‘aandacht voor elkaar‘ van belang is om het samen vol te houden.

De taakgroep pastoraat kwam op het idee om naast de persoonlijke initiatieven die er al zijn om een ’december’ ontmoeting te realiseren voor de 80 plussers, alleen gaanden in onze gemeente en degenen die zich aangesproken voelen. We denken aan gemeenteleden die bereid zijn in december een gemeentelid bij hen thuis uit te nodigen voor een kopje koffie, thee, lunch of avondeten. Voor wie het (nog) niet prettig vindt om op bezoek te gaan of bezoek te ontvangen is er de mogelijkheid om met een gemeentelid te telefoneren.

Hoe komen we in contact met elkaar? U kunt zich aanmelden om met dit project mee te doen. Als u uitgenodigd wil worden geeft u zich op en als u gastheer / gastvrouw wil zijn geeft u zich ook op. Dit geldt ook voor een praatje per telefoon. We hopen dat er mooie contacten uit ontstaan.

Wij wensen als taakgroep Pastoraat u een hoopvolle Kerst toe.

Will Hagens
willhagens@planet.nl

Marijke Kranendonk
marijkekranendonk@hetkloosterhuis.nl