Menu Sluiten

Stille week en Pasen

Zondag 10 april, na de Palmpasenviering, zal om 12 uur de kruisweg in de Heemtuin in Malden geopend worden. Elders op de website kunt u hier meer over lezen en ook over de puzzeltocht bij de kruiswegstaties. U kunt de kruisweg lopen tot en met Tweede Paasdag, 18 april.

Op Witte Donderdag, 14 april, om 19.30 uur beginnen de Drie dagen van Pasen met het vieren van de Maaltijd van de Heer in de kerk in Heumen. Voor het eerst sinds het begin van corona, vormen we hierbij weer een kring in de kerk.

Op Goede Vrijdag, 15 april, maken we vanaf 15.00 uur een oecumenische rondgang langs de kruiswegstaties in de Heemtuin in Malden. Zingend gaan we van de ene naar de volgende statie, en Nico Schreurs en Hermen Kroesbergen gaan voor in een korte overweging bij elk stap op de lijdensweg van Jezus. Deze dag is er geen viering in de kerk in Heumen. De rondgang langs de kruiswegstaties zal later op de website terug te zien zijn.

Op Stille Zaterdag, 16 april, komen we om 22.00 uur weer bij elkaar in de kerk in Heumen. We beginnen met het afwachten van Stille Zaterdag, maar al snel zal het licht van Pasen ontstoken worden. We lezen de klassieke lezingen van de Paaswake over hoe God ons steeds opnieuw bevrijdt en we gedenken onze doop. Met het Paasevangelie vieren we de nieuwe morgen!

Op Paasmorgen, 17 april, zetten we deze viering voort om 10.00 uur. De cantorij zal ons voorgaan in het zingen over het licht dat terugkomt, de hoop die niet sterven wil en de vrede die bij ons blijft! Na afloop van de viering is er het traditionele paaseieren zoeken rond de kerk voor de kinderen van de kindernevendienst en Goed Plan.