Menu Sluiten

Nieuws

Schoonmaakwerkdag van de kerk april 2018

27 juni 2018

Grote dank aan Peter, Willem, Marianne, Marijke, Leo, Pieter, Elly, George, Ria, Aad, Corrie, Jaap en Henk de vrijwilligers die 14 april om 9.30 zich melden bij de kerkdeur in Heumen om mee te helpen met de grote schoonmaak.
Er is veel werk verzet.
Het was gezellig en er werd veel besproken onder het genot van de wel verdiende koffie met koek. De aspergesoep met broodjes gingen er ook in als koek. De werkzaamheden zijn verricht van de nok op zolder tot onder de plint van de verwarming en van voorin de kerk tot en met de toren. Ook rond de kerk buiten de voegen van de klinkers van onkruid ontdaan. Jaap van Neerbos koos om de paden op de begraafplaats onderhanden te nemen hele maal in zijn eentje.

Nogmaals grote dank,

Henk van den Heuvel

En ook dank aan de gemeenteleden George, Hans, Ernst, Bert en Arend die gewapend met hark en schoffel op dinsdag 26 juni 2018 op de protestantse begraafplaats in Heumen hebben geholpen om het afval van de geknipte haag bij elkaar te harken en af te voeren. Ook de paden werden weer keurig bijgewerkt.

Pinksteren 2018: “Elkaar verstaan”

20 mei 2018

Soms denk je pessimistisch: wie verstaan elkaar nog? Nederlanders en Turken, Israëli’s en Palestijnen, Syriërs en Koerden, Tibetanen en Chinezen?
Vaak hoop je op het wonder dat zoveel verschillende mensen, een ieder in zijn eigen taal, elkaar toch verstaan en éénzijn in eenzelfde Geest.

Noah, Lotte, Christy en Lotus zingen: 

Waarom is het Pinksterfeest
Waarom kwam de Heilige Geest
Is wat toen eens is gezien ook vandaag nog waar?
Kunnen wij het zien misschien zomaar aan elkaar 

Bouwen we niet nog steeds torens van Babel, in de techniek, de financiële wereld, de wetenschap? En is daar voldoende oog voor de morele aspecten van de ontwikkelingen.

Aktie Schoenmaatje 2017 groot succes met 75 dozen!

1 december 2017

Dit jaar hebben we een groot succes geboekt met de aktie schoenmaatje van Edukans. Het startsein werd gegeven op de buitendag, de kinderen hebben schoenendozen versierd en er was een workshop om van vilt een tasje te maken.
Het doel werd op 60 dozen gezet, best spannend of zo’n hoog aantal gehaald zou worden. Vanuit de kindernevendienst werden er wekelijks 2 dozen bijgemaakt, maar ook vanuit de kerk kwamen de dozen. Wekelijks groeide de stapel dozen in de kerk. De laatste week werd erg spannend, maar het is ons gelukt om de teller op 75 dozen te laten eindigen!
Geweldig bedankt allemaal voor het enthousiasme waarmee een ieder de dozen met plezier en liefde heeft gevuld. Namens de KND,Didi Oude Egberink

Uitstapje Senioren naar Klooster Elsendael in Boxmeer op 8 juni 2017

29 juni 2017

Eens per jaar trekken de Senioren er op uit! Deze keer naar het voormalige klooster van de Zusters Carmelitessen in Boxmeer. We vertrokken om 9.45 uur met 3 auto’s vanaf De Horst en iedere auto pikte op de route deelnemers die buiten Malden wonen op. Precies om half elf reden we door de kloosterpoort.

Het klooster is inmiddels door de zusters verlaten en er is nu een hotel in gevestigd. De koffie met heerlijk gebak stond al klaar, dat had Marijke prima geregeld. Daarna begaven we ons naar de kapel. Veel herinnert nog aan de zusters. Onze gids Eva kon er bevlogen over vertellen. Bijvoorbeeld over het habijt van de zusters. En de sluier. Zusters die van huis uit een bruidschat meebrachten, destijds 5.000 guldens, mochten na hun professie een zwarte sluier dragen, de “arme” zusters moesten het met een witte doen. Ja, onderscheid moet er zijn, zelfs in het klooster. Het waren slotzusters, dus contact met de buitenwereld was niet toegestaan. Later werden de regels wel versoepeld, Met name na het Vaticaans concilie ten tijde van Mgr. Bekkers. Gelovigen van buiten die de zondagse mis wilden bijwonen hadden een eigen ingang. Zij kregen de zusters dus nooit te zien, en omgekeerd was dat ook zo.

Na een kopje koffie als afsluiting, en na een heel gezellige en leerzame morgen kwamen we tegen 12.45 uur weer in Malden aan en gelukkig, zowel op de heen- als op de terugweg hadden we geen last van files. 

Doop van Joris Alink op zondag 12 maart 2017

13 maart 2017

Joris, zoon van Arjen en Miriam Alink, ontvangt de doop.

 Joris vindt de kaars die ze gekregen hebben heel mooi. En zusje Karolien en broertje Tobias zijn werkelijk voorbeeldige getuigen

Al het onze is U gewijd, ’t liefste wat Ge ons toevertrouwde
wordt als offer U bereid. Gij alleen kunt het behouden.
Schrijf de naam door ons gegeven in het levensboek ten leven.