Menu Sluiten

Nieuws

Lentegroet aan 80-plussers

11 mei 2021

De kinderen van de kindernevendienst hebben een leuke lentegroet-kaartje gemaakt. Samen met een plantje van de Diaconie zijn deze rond de Hemelvaart bij de 80-plussers van onze gemeente bezorgd. De lentegroet werd zeer gewaardeerd.

Dodenherdenking 4 mei

4 mei 2021

Op 4 mei werden ook in de gemeente Heumen de slachtoffers herdacht die vielen voor onze vrijheid. Ook namens de Protestantse Gemeente Heumen werden bloemen gelegd bij het oorlogsmonument in Overasselt. De bijeenkomst is terug te zien op: https://www.youtube.com/watch?v=ufRZ0_ltTLc. Onze predikant leverde een bijdrage middels een korte toespraak.

Extra donaties vanuit de Diaconie

2 mei 2021

De diaconie heeft besloten om in mei 2021 extra giften te doen aan Kamuli (Euro 1800) en het Tweede Huis te Nederasselt (Euro 600).

Terugblik PaasChallenge Malden-Noord

15 april 2021

Van 31 maart tot en met 5 april kon in Malden-Noord de PaasChallenge gelopen worden, een speurtocht aan de hand van QR-codes die je moest scannen met je mobiele telefoon. Al speurend en wandelend hoorde je het Paasverhaal vanuit het perspectief van een van de vier gekozen personages. Op elk adres was er een puzzel of opdracht! Deze waren behoorlijk pittig. Aan het eind van de route moest je raden wie jouw personage was! Aangekomen bij het kruis kon je een mooie paasboodschap achter laten. Zie ook de foto’s onderaan dit bericht.

Op het laatste adres was er een cadeautje! Een zakje met bloemzaadjes! We hopen dat dit “nieuwe leven” veel vreugde brengt om van te genieten.

Ondanks wind en kou hebben zo’n 15-20 groepjes meegedaan en krijgen we leuke reacties terug! Fijn dat dit ondanks alle coronamaatregelen mogelijk was!

Iedereen die heeft meegewerkt aan deze PaasChallenge willen we hartelijk danken!

Hartelijke groeten,
Liesbeth Lourens, namens de jeugdcommissie

Uitvaartdienst en condoleances ds. Kees den Hertog

6 april 2021

De uitvaartdienst van de vroegere dominee van Heumen Kees den Hertog vindt plaats in de Protestantse kerk in Groesbeek. Tineke Lodders-Elfferich zal als ouderling van dienst onze gemeente vertegenwoordigen. U kunt de dienst live volgen via: http://livestr.nl/up0704.htm op woensdag 7 april vanaf 13.30 uur. Op christelijkebegrafenisondernemer.nl/condoleance/kees-den-hertog/ kunt u online condoleances achterlaten.