Menu Sluiten

Nieuws

Extra donaties vanuit de Diaconie

2 mei 2021

De diaconie heeft besloten om in mei 2021 extra giften te doen aan Kamuli (Euro 1800) en het Tweede Huis te Nederasselt (Euro 600).

Terugblik PaasChallenge Malden-Noord

15 april 2021

Van 31 maart tot en met 5 april kon in Malden-Noord de PaasChallenge gelopen worden, een speurtocht aan de hand van QR-codes die je moest scannen met je mobiele telefoon. Al speurend en wandelend hoorde je het Paasverhaal vanuit het perspectief van een van de vier gekozen personages. Op elk adres was er een puzzel of opdracht! Deze waren behoorlijk pittig. Aan het eind van de route moest je raden wie jouw personage was! Aangekomen bij het kruis kon je een mooie paasboodschap achter laten. Zie ook de foto’s onderaan dit bericht.

Op het laatste adres was er een cadeautje! Een zakje met bloemzaadjes! We hopen dat dit “nieuwe leven” veel vreugde brengt om van te genieten.

Ondanks wind en kou hebben zo’n 15-20 groepjes meegedaan en krijgen we leuke reacties terug! Fijn dat dit ondanks alle coronamaatregelen mogelijk was!

Iedereen die heeft meegewerkt aan deze PaasChallenge willen we hartelijk danken!

Hartelijke groeten,
Liesbeth Lourens, namens de jeugdcommissie

Uitvaartdienst en condoleances ds. Kees den Hertog

6 april 2021

De uitvaartdienst van de vroegere dominee van Heumen Kees den Hertog vindt plaats in de Protestantse kerk in Groesbeek. Tineke Lodders-Elfferich zal als ouderling van dienst onze gemeente vertegenwoordigen. U kunt de dienst live volgen via: http://livestr.nl/up0704.htm op woensdag 7 april vanaf 13.30 uur. Op christelijkebegrafenisondernemer.nl/condoleance/kees-den-hertog/ kunt u online condoleances achterlaten. 

Maar hij dan?

4 april 2021

Overweging van ds. Hermen Kroesbergen uit de Wegwijs van april

Petrus is misschien wel de meest menselijke discipel. Hij flapt er vaak maar zo dingen uit, hij maakt fouten, maar hij doet ook altijd zijn best. Na de dramatische verloochening van Jezus op de avond dat Jezus gevangen genomen wordt, huilt hij bitter.

Wanneer hij hoort dat Jezus is opgestaan, rent hij samen met Johannes naar het graf. Het lijkt wel of ze een wedstrijdje doen; Johannes is er het eerst maar Petrus haalt hem toch nog in en gaat als eerste het lege graf in.

De opgestane Jezus verschijnt wanneer de leerlingen aan het vissen zijn. Hij vertelt hen dat ze het net beter aan de andere kant uit kunnen gooien. De visvangst is overweldigend en Johannes zegt tegen Petrus: ‘Het is de Heer!’ Meteen springt Petrus overboord en rent door het water op Jezus toe.

Op de oever eten ze samen en Jezus vraagt Petrus of hij van hem houdt. ‘Ja, Heer, u weet dat ik van u houd,’ zegt Petrus. Maar nog twee keer vraagt Jezus het. Petrus wordt er verdrietig van, maar het is ook de manier waarop Petrus vergeving ontvangt. Drie keer had hij Jezus verloochend, drie keer bevestigt hij nu dat hij Jezus liefheeft.

Jezus had al eerder aangekondigd dat hij op Petrus als rots zijn kerk zou bouwen, maar nu krijgt hij dan ook de opdracht ‘Weid mijn schapen!’ Het is weer goed tussen hen.

Maar in het evangelie van Johannes volgt er dan nog een bijzonder voorval over Petrus. Na de dramatische verloochening is het weer goed tussen Petrus en Jezus, maar Petrus is niet alleen maar blij en opgelucht. Hij ziet plotseling Johannes weer en hij kan het niet nalaten te vragen: ‘En wat gebeurt er dan met hem, Heer?’

Zelfs als alles weer goed is, kan hij het niet laten zich met anderen te vergelijken: ‘Maar hij dan?’ – Petrus is misschien wel de meest menselijke discipel…

Hermen Kroesbergen

Vragen aan de dominee

4 april 2021

Er is nog nooit een kennismakingsavond van mij en Johanneke met de gemeente geweest. We hadden geluk dat mijn verbintenisdienst eind september vorig jaar door kon gaan met zo’n grote groep in de Rooms-katholieke kerk. Meteen daarna kon dat niet meer, en sindsdien heeft het ook niet meer gekund.

Door de corona-maatregelen hebben er ook nog steeds geen kennismakingsavonden en -middagen plaats kunnen vinden. Ik hoop dat u ons inmiddels al een klein beetje kent door de vieringen in de kerk toen dat nog kon, de online vieringen en hier uit de Wegwijs, maar misschien zou u toch nog meer willen weten.

Het inenten lijkt nu een beetje op gang te komen, maar toch duurt het maar en duurt het maar. Dus wil ik u uitnodigen mij en Johanneke vragen te stellen tijdens een online bijeenkomst op woensdag 7 april van 19.30-21.00 uur.

Het kunnen vragen zijn over wie wij zijn of wat we van iets vinden, maar het kunnen ook algemenere vragen zijn die met het geloof of de kerk te maken hebben. Johanneke is godsdienstwetenschapper, dus het kunnen zelfs heel algemene vragen zijn of vragen over andere religies. We kunnen niet beloven dat we alle vragen kunnen of willen beantwoorden, maar we kunnen het er wel over hebben.

Als u mee wilt doen, stuur dan voor woensdag 7 april een email naar

predikant@pknheumen.nl.

Als u een vraag mailt, stuur ik u een link terug, waarop u woensdagavond moet klikken om mee te kunnen doen. Woensdagmiddag zal er ook een testsessie zijn voor degenen die graag eerst willen proberen of het werkt.

Hermen Kroesbergen