Menu Sluiten

Nieuws

Test livestream op 17 januari

15 januari 2021

Op zondag 17 januari testen we de nieuwe livestreamverbinding. Op de startpagina staat onder de vieringen (middenonder) een Youtube-speler. Zondag om 9.50 uur kunt u de dienst hier meekijken.

Het betreft een test-opname. Als de opname niet slaagt, kunt u een handmatige opname die eveneens opgenomen wordt terugkijken vanaf 15.00 uur.

Kerstkaartenactie Goed Plan

30 december 2020

Afgelopen maand was er weer een kerstkaartenactie ten behoeve van het Rode Kruis, voedselhulp tijdens de corona crisis. Op 20 en 21 december zijn er 166 kaarten rondgebracht in Mook, Molenhoek, Malden, Heumen en Overasselt. Helaas konden we na afloop niet samen komen door de regels rondom de corona, maar dit houden we nog tegoed. We hebben wel een bedrag van 102,90 euro kunnen ophalen. Dit bedrag is inmiddels gestort op de giro van het Rode Kruis.

Super bedankt allemaal! Volgend jaar weer?!

Jacobien, Liesbeth, Marianne, Jolanda en Didi 

Wensen en beden voor het nieuwe jaar

29 december 2020

Beste mensen,

Ook de nieuwjaarsdienst van komende zondag 3 januari zal nog online zijn. We kunnen elkaar dus helaas niet begroeten en een goed nieuwjaar wensen tijdens het koffiedrinken na de dienst. Maar als u nu uw nieuwjaarswens of -bede voor zondag aan mij emailt met afzender erbij, dan kunnen we die tijdens de dienst voorlezen en kunnen we zo toch nog elkaar het goede wensen voor het nieuwe jaar! Ik hoop dat er veel nieuwjaarswensen en -beden binnenkomen. De dienst is op 3 januari vanaf 15.00 uur beschikbaar via de website,

Een goede jaarwisseling gewenst,

Hermen Kroesbergen

predikant@pknheumen.nl

PS: Ik heb dit verzoek ook gemaild aan de gemeenteleden van wie ik een e-mailadres kon vinden. Hebt u geen email gekregen en wilt u ook op deze mailinglijst, geef dat alstublieft dan ook even door.

Terugblik Kinderkerstmiddag

20 december 2020

Het was kinderkerstmiddag 13 december.

Een groot aantal kinderen werden in groepen verdeeld en maakten leuke kerstspulletjes zoals van dennenappels, kerstboompjes, versieren van een kaarsje en vele andere dingen.

Er werd een kerstverhaal gelezen met afbeeldingen op het scherm via de beamer.

De muziekgroep speelde tijdens het knutselen leuke kerstliederen.

Er werden groepen gevormd die om beurten naar de Terp gingen om zich te verkleden en voor de opvoering van een kerstspel.

Het kerstspel werd opgenomen met de camera.

Er was een traktatie van eigen gebakken muffins en chocolademelk.

Aan het einde van de middag werd “Midden in de winternacht” gespeeld door de muziekgroep en de kinderen hadden allemaal een muziekinstrument die ze mochten laten horen bij het refrein.

Het was een mooi kerstsfeervolle middag.

Tekst en foto’s: Henk van den Heuvel

Uitzending van kerkdiensten tot en met 17 januari

18 december 2020

Zoals de kerkenraad in een brief heeft aangegeven die via de website en e-mail is verschenen, vinden alle kerkdiensten tot en met 17 januari online plaats.

Omdat de livestream nog niet stabiel werkt, geldt voor de komende vieringen het volgende:

  • De kerstnachtdienst wordt eerder opgenomen, en is op het moment dat de viering zou beginnen beschikbaar: om 22.00 uur. Er verschijnt dan een link op de terugkijken-pagina en op de homepage.
  • De viering op Eerste Kerstdag wordt eveneens eerder opgenomen en is vanaf 10.00 uur ’s morgens beschikbaar. Er verschijnt een link op de terugkijken-pagina en op de homepage.
  • Beide Kerstvieringen zijn direct vanaf de homepage te bekijken, na Tweede Kerstdag alleen via de terugkijken-pagina.
  • Alle zondagse vieringen van 20 december tot en met 17 januari worden ’s morgens opgenomen en zijn vanaf 15.00 uur beschikbaar op de terugkijken-pagina.

Om vieringen te bekijken via de terugkijken-pagina heeft u als bezoeker of als lid van onze gemeente een code nodig. Deze code kunt u opvragen via de scriba (Gerard Schoonderbeek) via scriba@pknheumen.nl.