Menu Sluiten

Nieuws

Terugblik Kinderkerstmiddag

20 december 2020

Het was kinderkerstmiddag 13 december.

Een groot aantal kinderen werden in groepen verdeeld en maakten leuke kerstspulletjes zoals van dennenappels, kerstboompjes, versieren van een kaarsje en vele andere dingen.

Er werd een kerstverhaal gelezen met afbeeldingen op het scherm via de beamer.

De muziekgroep speelde tijdens het knutselen leuke kerstliederen.

Er werden groepen gevormd die om beurten naar de Terp gingen om zich te verkleden en voor de opvoering van een kerstspel.

Het kerstspel werd opgenomen met de camera.

Er was een traktatie van eigen gebakken muffins en chocolademelk.

Aan het einde van de middag werd “Midden in de winternacht” gespeeld door de muziekgroep en de kinderen hadden allemaal een muziekinstrument die ze mochten laten horen bij het refrein.

Het was een mooi kerstsfeervolle middag.

Tekst en foto’s: Henk van den Heuvel

Uitzending van kerkdiensten tot en met 17 januari

18 december 2020

Zoals de kerkenraad in een brief heeft aangegeven die via de website en e-mail is verschenen, vinden alle kerkdiensten tot en met 17 januari online plaats.

Omdat de livestream nog niet stabiel werkt, geldt voor de komende vieringen het volgende:

  • De kerstnachtdienst wordt eerder opgenomen, en is op het moment dat de viering zou beginnen beschikbaar: om 22.00 uur. Er verschijnt dan een link op de terugkijken-pagina en op de homepage.
  • De viering op Eerste Kerstdag wordt eveneens eerder opgenomen en is vanaf 10.00 uur ’s morgens beschikbaar. Er verschijnt een link op de terugkijken-pagina en op de homepage.
  • Beide Kerstvieringen zijn direct vanaf de homepage te bekijken, na Tweede Kerstdag alleen via de terugkijken-pagina.
  • Alle zondagse vieringen van 20 december tot en met 17 januari worden ’s morgens opgenomen en zijn vanaf 15.00 uur beschikbaar op de terugkijken-pagina.

Om vieringen te bekijken via de terugkijken-pagina heeft u als bezoeker of als lid van onze gemeente een code nodig. Deze code kunt u opvragen via de scriba (Gerard Schoonderbeek) via scriba@pknheumen.nl.

Kerkdiensten gaan online verder

18 december 2020

Aan de leden van onze gemeente,

De overheid heeft ons opgeroepen zoveel mogelijk thuis te blijven en onze kerkdiensten online te verzorgen. Dat heeft de kerkenraad doen besluiten om dat ook te doen, hoe jammer we het ook vinden. Het was al een aanslag op ons gemeenschapsgevoel om met niet meer dan 30 mensen op zondag samen te komen, maar dat is nu dus ook niet meer mogelijk. Tenminste: als we onze verantwoordelijkheid serieus nemen. En dat doen we.

Update: Tot nader bericht zijn onze kerkdiensten alleen online via een livestream te volgen.

Op kerstavond is om 22.00 uur de kerstnachtdienst te volgen, die is van tevoren opgenomen. Dat zal naar verwachting ook met de dienst op kerstmorgen zo zijn, maar let u even op deze website, daar staat het aangegeven.

Rest mij u allen een heel mooi en goed Kerstfeest te wensen en een gezond en gelukkig Nieuwjaar met allen die u lief zijn.

Gods zegen zij met u!

Tineke Lodders-Elfferich

voorzitter kerkenraad

Kerstspeurtocht Heumen

14 december 2020

Iedereen is op zoek naar het licht in de nacht dat het duister verdrijft. Zoekt u ook mee? Een gezamenlijke Kerstkuier op Kerstavond kan vanwege de corona-maatregelen helaas niet doorgaan, maar elk op zijn of haar eigen tijd kunnen we deze kerstperiode toch langs verschillende kersttaferelen lopen. De kerkleden die mee zouden werken aan de Kerstkuier zijn nu gefotografeerd in passend tenue. Wilt u hen zien? De instructie, foto’s en de routebeschrijving van de Kerstspeurtocht Heumen staat hieronder.

Als u goed oplet onderweg, ziet u posters achter sommige ramen met gefotografeerde kersttaferelen en een letter of letters daarbij. Zet deze letters op een rij en u vindt de oplossing! Iedereen in het kerstverhaal geeft ons een letter of paar letters mee, en uiteindelijk hopen we daarmee de vrede voor ons hart te vinden in de stal bij Jozef en Maria. Stuur voor 2 januari a.s. de oplossing samen met een foto/selfie die je onderweg hebt gemaakt via de mail naar website@pknheumen.nl. Onder de goede oplossingen verloten we een prijs, dus het is zeker de moeite waard om de oplossing in te sturen.

U kunt de route lopen vanaf de derde zondag van Advent (13 december) tot Oudjaarsdag. Veel succes!

Instructie

Speurtocht foto’s

Routebeschrijving (ter ondersteuning)

  1. Volg het voetpad langs de oranjeboom achter de kerk en loop de Graaf Lodewijkstraat verder uit.
  2. Ga naar rechts, en waar je het kanaal rechts zou moeten kunnen zien naar links.
  3. Loop rechtsaf via De Hosterd naar het speeltuintje, volg vanaf daar de rij bomen naar het weiland.
  4. Ga hier linksaf en steek bij een kruising rechtdoor over naar het voetpad langs de tafeltennistafel.
  5. Volg de brede weg naar links en ga aan het eind rechts-links zodat je weer op de Oude Boterdijk bent.
  6. Neem de eerste weg naar rechts en loop die helemaal uit.
  7. Ga over de stoep richting de school, ga vóór de school links-rechts om de school heen.
  8. Loop rechtdoor en ga dan links-rechts om de Heumense hof heen.
  9. De laatste poster vind je op de deur van de voormalige RK-kerk!

Kerstavonddienst

14 december 2020

Omdat er geen gezamenlijke kerstkuier is op Kerstavond, gaat nu de Kerstavonddienst weer door. Er zijn geen letters voor deze dienst gereserveerd, dus wees er snel bij om u op te geven als u er bij wilt zijn. We willen in het bijzonder alleengaanden uitnodigen om zich op te geven. De dienst is om 22.00 uur hier in de kerk.