Menu Sluiten

Nieuws

Groothuisbezoek

26 maart 2022

Na een verplichte rust hebben we eindelijk weer een groothuisbezoek kunnen voorbereiden; het thema is De Zin van…

Om ons heen horen en zien we woorden, zinnen en spreuken die ons inspireren en die we langere of kortere tijd meedragen in ons leven.

Na het voorstelrondje verkennen we het thema en vervolgens gaan we met elkaar in gesprek over Zinnen die voor ons belangrijk zijn. En over de waarde die ze voor ons kunnen hebben.

Deelnemen aan het groothuisbezoek?                                                                                     

De bijeenkomsten worden op drie plaatsen in de gemeente gehouden;  er is keuze uit verschillende data en tijdstippen:                                                                                                    

  • maandag 25-04 in Molenhoek van  *14.00u tot 15.30u
  • maandag 25-04 in Malden van *20.00u tot 21.30u
  • dinsdag 26-04 in Overasselt van *20.00u tot 21.30u

*) inloop en koffie/ thee vanaf kwart voor 2 (’s middags) en kwart voor 8 (’s avonds)

Voor info en aanmelden:

ds. Hermen Kroesbergen, predikant@pknheumen.nl, tel. 06 229 89 516

Museumtip

18 maart 2022

The Last Supper, Raoef Mamedov

5 maart 2022 t/m 22 mei 2022

Recent wist Museum Krona The Last Supper, een monumentaal vijfdelig fotowerk uit 1998 van de Russische fotograaf-cineast Raoef Mamedov te verwerven. Met deze aankoop, een van de meest ambitieuze van het museum van de afgelopen jaren, wordt de collectie verrijkt met een werk dat velen weet te ontroeren. Geïnspireerd op het meesterwerk van Leonardo Da Vinci heeft de fotograaf de rollen van Jezus en zijn apostelen toebedeeld aan mensen met een downsyndroom. Een vorm van eerbewijs aan een in Rusland in psychiatrische centra weggeborgen groep.  In de expositie wordt ontvouwd hoe Mamedov en andere kunstenaars zich hebben laten inspireren door het beroemde Laatste Avondmaal van Da Vinci. Hierbij zijn onder andere een print van een vroege, zeer goede kopie van Da Vinci’s Laatste Avondmaal en werken van onder andere Marc Mulders en Constant Nieuwenhuys te zien.                                                                                                            

Te zien in Museum Krona, Veghelsedijk 25, 5401 PB Uden

Opvang van Oekraïners

18 maart 2022

Als je de beelden ziet en de verhalen leest van vluchtende mensen dan wordt je met ontferming bewogen en tegelijkertijd realiseer je je dat je wellicht niet zo heel veel kan doen behalve geld storten op giro 555.

Of zijn er ook andere mogelijkheden?  Die zijn er. Er worden door Vluchtelingenwerk gastgezinnen gevraagd voor tijdelijke bewoning. Als je op de website van Vluchtelingenwerk kijkt word je doorverwezen naar Takecarebnb. Heb je ruimte in je huis over, dan kan je die laten gebruiken door vluchtelingen uit Oekraïne. Op de website van Takecarebnb is al een aanmeldformulier dat je zo kan invullen. Dat verplicht nog tot niets. Na de aanmelding komt er een gesprek met een matchmaker om te kijken of er echt een match te maken valt. Bij toeval spraken Will Hagens en ik daar met elkaar over, omdat wij met de gedachte rondliepen om iets meer te doen dan alleen een geldelijke donatie. Die samenspraak resulteerde in dit bericht.

Will Hagens, Leo Kranendonk

Kruisweg in de Heemtuin

13 maart 2022

In de week voor Pasen is er iets heel bijzonders te zien in de Heemtuin in Malden!

In vijftien nieuwe schilderijen opgesteld langs een route van zo’n 800 meter wordt de weg uitgebeeld die Jezus ging naar het kruis. Dit verhaal verbeeldt het lijden aan de wereld, aan geweld en onverschilligheid, en sterven voor nieuw leven. Of je nu christen bent of niet, kan dit verhaal je raken en is het cultureel belangrijk. Neem eens de tijd om de beelden in je op te nemen en je gedachten daarover te laten gaan!

Op zondag 10 april, Palmpasen, om 12 uur wordt de kruisweg geopend door de burgemeester. Muziek en kinderen met palmpaasstokken zullen de opening opluisteren. De kruisweg blijft staan tot tweede Paasdag, maandag 18 april.

Op de website www.pknheumen.nl zal er ook een puzzeltocht voor kinderen langs de schilderijen beschikbaar zijn. We hopen dat jullie meedoen!

Dit project gaat uit van de Protestantse gemeente Heumen, de Rooms-katholieke deelparochie Malden, de Overasseltse kunstenares Machteld Meij, de Heemtuin Malden en de dichtersgroep Vers uit Heumen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Hermen Kroesbergen (predikant@pknheumen.nl, 06-22989516)

Vastenkaart 2022 – Doe je mee?

13 maart 2022

Doe je mee met de vastenactie van de PKN in deze 40-dagentijd? De vastenkaart helpt je met sparen voor een goed doel én aandacht hebben voor mensen dichtbij en ver weg.