Menu Sluiten

Nieuws

Stille week en Pasen

8 april 2022

Zondag 10 april, na de Palmpasenviering, zal om 12 uur de kruisweg in de Heemtuin in Malden geopend worden. Elders op de website kunt u hier meer over lezen en ook over de puzzeltocht bij de kruiswegstaties. U kunt de kruisweg lopen tot en met Tweede Paasdag, 18 april.

Op Witte Donderdag, 14 april, om 19.30 uur beginnen de Drie dagen van Pasen met het vieren van de Maaltijd van de Heer in de kerk in Heumen. Voor het eerst sinds het begin van corona, vormen we hierbij weer een kring in de kerk.

Op Goede Vrijdag, 15 april, maken we vanaf 15.00 uur een oecumenische rondgang langs de kruiswegstaties in de Heemtuin in Malden. Zingend gaan we van de ene naar de volgende statie, en Nico Schreurs en Hermen Kroesbergen gaan voor in een korte overweging bij elk stap op de lijdensweg van Jezus. Deze dag is er geen viering in de kerk in Heumen. De rondgang langs de kruiswegstaties zal later op de website terug te zien zijn.

Op Stille Zaterdag, 16 april, komen we om 22.00 uur weer bij elkaar in de kerk in Heumen. We beginnen met het afwachten van Stille Zaterdag, maar al snel zal het licht van Pasen ontstoken worden. We lezen de klassieke lezingen van de Paaswake over hoe God ons steeds opnieuw bevrijdt en we gedenken onze doop. Met het Paasevangelie vieren we de nieuwe morgen!

Op Paasmorgen, 17 april, zetten we deze viering voort om 10.00 uur. De cantorij zal ons voorgaan in het zingen over het licht dat terugkomt, de hoop die niet sterven wil en de vrede die bij ons blijft! Na afloop van de viering is er het traditionele paaseieren zoeken rond de kerk voor de kinderen van de kindernevendienst en Goed Plan.

Boekbespreking: De belofte van Damon Galgut

8 april 2022

‘Wat is het gewoon en wat is het bijzonder, het menselijke leven,’ zo schreef iemand bij de roman De belofte van Damon Galgut. Lees je mee in dit boek? Het vertelt met een bijzonder en prettig vertelperspectief over een heel gewone en heel bijzondere familie tegen de achtergrond van Zuid-Afrika in de afgelopen veertig jaar. Hoe is het om op te groeien in een blank gezin in de tijd van de apartheid? We lezen gedeeltes her en der uit het boek en praten daarover door. Je kunt het boek van tevoren lezen, maar je kunt deze avond ook gebruiken om te ontdekken of dit boek wat voor je is. Op dinsdagavond 24 mei vanaf 20.00 uur ben je van harte welkom. Mail predikant@pknheumen.nl voor aanmelding en de locatie.

Hermen Kroesbergen

Oecumenische Taizéviering

28 maart 2022

In de Joriskerk in Heumen is op zaterdagavond 2 april om 19.00 uur een oecumenische Taizéviering. De viering is voorbereid door de r.k. parochie Heumen en de PKN Heumen. Het thema voor deze dienst is: ‘De eenheid in het geloof.’

Taizévieringen kenmerken zich door ruimte voor gebed, verstilling en bezinning. Er klinken Taizéliederen, eenvoudige teksten (geen preek). De gebeden zullen in verschillende talen worden uitgesproken door pastoor Yves Mambueni en dominee Hermen Kroesbergen. U kunt een licht ontsteken en er is stilte. Muzikale ondersteuning wordt geboden door de muziekgroep van de protestantse kerk Heumen. Koor, cantorij en muzikanten staan onder leiding van Tineke Joldersma en Hans Elbers.

Na afloop (20.00 uur) is er gelegenheid om een kop koffie of thee te drinken en elkaar te ontmoeten in de Terp. Iedereen van binnen en buiten de kerken is van harte welkom!

De viering is hier via de livestream te volgen.

Taize Stock Photo - Download Image Now - iStock

Livestream Winterwerk

26 maart 2022

Op dinsdag 29 maart vond de allereerste gestreamde lezing plaats. Verzorgd door Koos en Trix met een selectie uit hun verzameling van  prachtige afbeeldingen van  (Middeleeuwse) kunst en met Nico Schreurs en Hermen Kroesbergen in discussie over “Godsbeelden”. Het was een geanimeerde bijeenkomst. Mogelijk hebben velen de avond kunnen volgen op hun scherm thuis.

Het is mogelijk om de avond nog eens na te kijken via YouTube.

De volgende avond komt al snel. Ds Ekkehard Muth komt dan spreken over Rituelen. De bijeenkomst is in De Terp, Heumen op woensdag 20 april om 20.00 uur. U bent hartelijk welkom!

Groothuisbezoek

26 maart 2022

Na een verplichte rust hebben we eindelijk weer een groothuisbezoek kunnen voorbereiden; het thema is De Zin van…

Om ons heen horen en zien we woorden, zinnen en spreuken die ons inspireren en die we langere of kortere tijd meedragen in ons leven.

Na het voorstelrondje verkennen we het thema en vervolgens gaan we met elkaar in gesprek over Zinnen die voor ons belangrijk zijn. En over de waarde die ze voor ons kunnen hebben.

Deelnemen aan het groothuisbezoek?                                                                                     

De bijeenkomsten worden op drie plaatsen in de gemeente gehouden;  er is keuze uit verschillende data en tijdstippen:                                                                                                    

  • maandag 25-04 in Molenhoek van  *14.00u tot 15.30u
  • maandag 25-04 in Malden van *20.00u tot 21.30u
  • dinsdag 26-04 in Overasselt van *20.00u tot 21.30u

*) inloop en koffie/ thee vanaf kwart voor 2 (’s middags) en kwart voor 8 (’s avonds)

Voor info en aanmelden:

ds. Hermen Kroesbergen, predikant@pknheumen.nl, tel. 06 229 89 516